De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Pixel en Pixel XL krijgen hogere prijs en Snapdragon 821-chip’

Thomas Haenen
12 september 2016, 9:10
2 min leestijd
‘Pixel en Pixel XL krijgen hogere prijs en Snapdragon 821-chip’

De opvolgers van de Nexus-reeks worden mogelijk een stukje prijziger dan eerdere toestellen uit de serie. Wel worden de Google Pixel en Pixel XL waarschijnlijk voorzien van de nieuwste hardware.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel XL prijs

De Google Pixel XL zal waarschijnlijk minimaal 649 dollar gaan kosten, zo claimt een redacteur van het doorgaans betrouwbare Android Police op Twitter. Omgerekend en inclusief belasting komt dat neer op iets meer dan 700 euro. Google zou het toestel leveren in twee varianten, met 32 en 128GB opslagruimte. Ook de iets kleinere Google Pixel zou met deze twee opslagopties uitgebracht worden.

Daarmee lijkt Google de toestellen voor een relatief hoge prijs in de markt te zetten. De Nexus 5X werd vorig jaar nog in de Verenigde Staten gelanceerd voor 349 dollar, de Nexus 6P voor 499 dollar. Google kondigt de toestellen mogelijk op 4 oktober officieel aan, dan weten we pas zeker of deze Google Pixel en Pixel XL prijs klopt.

nexus stopt

Voor Nederlandse begrippen vallen de prijzen overigens nog aardig mee. De Nexus 5X kostte hier oorspronkelijk ook bijna 500 euro, terwijl de 6P voor meer dan 600 euro verkocht werd. Vooral de Nexus 5X is inmiddels flink in prijs gezakt. Dat Google nu waarschijnlijk ook in de Verenigde Staten een hogere prijs rekent, indiceert in ieder geval dat we ook in Nederland dit jaar geen budgetprijzen hoeven te verwachten.

Al sinds 2010 brengt Google ieder jaar een ‘eigen’ toestel uit, altijd met de Nexus-merknaam. Dit jaar zou het technologiebedrijf een andere strategie hebben. ‘Nexus’ wordt geschrapt en de twee toestellen die het met HTC in ontwikkeling heeft krijgen de Pixel-merknaam opgedrukt. Naast een 5 inch-Google Pixel zou er ook nog een 5,5 inch-Pixel XL in ontwikkeling zijn.

Google Pixel en Pixel XL specificaties

Beide toestellen hebben vrijwel dezelfde hardware, als we uitgelekte specificaties mogen geloven. Nu blijkt dat ze waarschijnlijk ook beide zijn uitgerust met de Snapdragon 821-chip, de nieuwste en krachtigste chip van Qualcomm. Hoewel nog vrijwel geen enkel toestel over de chip beschikt, heeft Qualcomm wel al aangegeven dat de eerste smartphones met een Snapdragon 821 dit najaar verschijnen. De chip is net ietsje krachtiger dan de Snapdragon 820, die we dit voorjaar in vlaggenschepen als de LG G5 en HTC 10 zagen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel XL
Google Pixel XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu