De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Met deze specs gaat de Pixel XL2 de concurrentie aan’

Erwin Vogelaar
10 juni 2017, 9:53
2 min leestijd
‘Met deze specs gaat de Pixel XL2 de concurrentie aan’

Naast nieuwe smartphones van onder andere Samsung en Apple, komt Google later dit jaar met het vervolg op de Pixel. Dit zijn mogelijk de specs van de Pixel XL2.

Lees verder na de advertentie.

Geruchten: Pixel XL2-specs

Later dit jaar komt Google met opvolgers voor zijn twee Pixel-toestellen uit 2016: de Pixel en Pixel XL. Op GFXBench lijken de specs van de Pixel XL2 gelekt te zijn, zodat we alvast een beeld krijgen van het toestel dat moet concurreren met onder andere de Galaxy Note 8 en de iPhone 8.

De Pixel XL2 krijgt volgens deze geruchten een 5,6 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1312 pixels. Dit is iets groter dan het 5,5 inch-scherm van de Pixel XL. Door de ongebruikelijke resolutie lijkt het om een extra lang toestel te gaan. Dit is bijvoorbeeld handig als je vaak de splitscreenmodus van Android gebruikt. Volgens eerdere geruchten gebruikt Google een gebogen scherm gemaakt door LG.

pixel xl2-specs

Onder de motorkap zit de Snapdragon 835-chip van Qualcomm. Dit is opvallend, omdat de opvolger van deze chip waarschijnlijk al in de Galaxy Note 8 zit. Het lijkt ons niet waarschijnlijk dat Google voor zijn toestel een tragere chip dan Samsung gebruikt. Het is wel goed mogelijk dat deze specificaties van een testversie zijn toen Qualcomm zijn Snapdragon 836 nog niet klaar had.

Verder zit er een Adreno 540-gpu in het toestel voor de grafische ondersteuning. Ook kun je gebruikmaken van 4GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Zowel de 12 megapixel-camera aan de achterkant als de 7 megapixel-camera aan de voorkant bieden ondersteuning voor 4k-opnames.

Eerdere geruchten gaven aan dat dit toestel weer door HTC wordt gemaakt, vanwege een tweejarig contract. Het toestel moet stof- en waterdicht zijn en is de eerste smartphone met Android O. De Pixel 2 en Pixel XL2 verwachten we in oktober en we hopen dat de toestellen deze keer wel naar de Benelux komen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: GFXBench
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu