Planet Android App Challenge: je definitieve doorbraak als Android start-up tijdens Android Experience

Redactie
23 februari 2010, 11:11
3 min leestijd
Planet Android App Challenge: je definitieve doorbraak als Android start-up  tijdens Android Experience
android startup

Android biedt ontwikkelaars mooie kansen om een business op te bouwen: je kunt met weinig investeringen Android-applicaties maken en er zijn geen beperkingen om je applicatie in de Android Market aan te bieden. Toch kan het lastig zijn om de eerste grote klant of de eerste prestigieuze opdracht binnen te halen. Planet Android gaat daarbij helpen, in samenwerking met Sanoma Digital. Tijdens de Planet Android App Challenge gaan we op zoek naar de meest veelbelovende Android start-ups van Nederland.

De verkiezing vindt plaats op 24 maart 2010 tijdens Android Experience, de eerste grote Android-conferentie in Amsterdam. Met de Planet Android App Challenge bieden we start-ups de kans om hun definitieve doorbraak te maken. De hoofdprijs is een betaalde opdracht van Sanoma Digital, uitgever van onder andere NU, Kieskeurig en Startpagina.nl. Bovendien krijg je advertentieruimte in het netwerk van Sanoma Digital ter waarde van €20.000 euro. Dit is dé kans om jouw bedrijf in de schijnwerkers te zetten en tegelijk een mooie klus binnen te halen!

Lees verder na de advertentie.

Hoe maak je kans?

Vul het aanmeldingsformulier in, waarop je een aantal vragen over jouw bedrijf en je toekomstplannen invult. Je hebt hiervoor tot dinsdag 9 maart 2010 de tijd. De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Sanoma Digital, The Next Web en Planet Android, zal daarna uit de inzendingen een shortlist samenstellen. Indien nodig nemen we persoonlijk contact op met de start-ups voor aanvullende informatie, omdat we begrijpen dat er soms concurrentiegevoelige informatie is, die je niet zomaar op een formulier invult.

De jury maakt een voorselectie van 3 veelbelovende start-ups, die tijdens Android Experience op 24 maart 2010 de kans krijgen om hun bedrijf of hun activiteiten te pitchen voor het publiek. Het publiek bepaalt uiteindelijk welke start-up de hoofdprijs wint: een ontwikkelopdracht ter waarde van minimaal €5.000 van Sanoma Digital. De tweede en derde prijswinnaar gaan ook niet met lege handen naar huis. Over de drie genomineerden zal voorafgaand aan het evenement een artikel op Planet Android verschijnen, zodat het publiek een indruk krijgt wie er achter de start-up schuilgaat. We zullen hiervoor nog apart contact opnemen met de genomineerden.

De Planet Android App Challenge is nadrukkelijk gericht op het ontdekken van nieuw Android-talent. Het maakt daarbij niet uit of je een eenmansbedrijf hebt of met een aantal vrienden of collega’s kortgeleden een bedrijf bent gestart. Wel verwachten we dat de prijswinnaar in staat is om de ontwikkelopdracht uit te voeren. Wanneer ben je een start-up? We geven geen exacte leeftijdsgrens, maar het zal duidelijk zijn dat gevestigde bedrijven die al behoorlijk wat grote opdrachten hebben uitgevoerd wat meer moeite zullen moeten doen om de jury te overtuigen dat ze nog steeds een start-up zijn. We verwachten van de start-ups overigens wel dat ze al één of meer Android-applicaties hebben gemaakt, eventueel in eigen beheer.

Meld je aan!

Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de Planet Android App Challenge 2010.

Het prijzenpakket

De eerste prijs bestaat uit:

  • Advertentieruimte in het netwerk van Sanoma Digital ter waarde van €20.000 euro.
  • Een betaalde opdracht van Sanoma Digital voor één van de titels. Deze opdracht zal in overleg met de prijswinnaar worden vastgesteld maar bedraagt in ieder geval €5.000.

De tweede en derde prijs:

  • Een Android-toestel.

Sanoma Digital

logo sanoma digital

De Planet Android App Challenge wordt gesponsord door Sanoma Digital. Sanoma Digital is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste digitale uitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 180 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, Vrouwonline.nl, Viva.nl, Autoweek.nl, SchoolBANK.nl, Autotrader.nl, Jongegezinnen.nl en web-log.nl bereikt Sanoma Digital ca. 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. Sanoma Digital exploiteert tevens TVGids.nl. Het hele Sanoma Digital netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews. Sinds 2006 is Sanoma Digital ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van Sanoma Digital bestaat inmiddels uit 15 websites of apps, waaronder Startpagina.mobi, Mobiel.NU.nl, m.Autoweek.nl, m.Viva.nl, Mobiel.Kieskeurig.nl en HIER.nl. Sanoma Digital is onderdeel van Sanoma Uitgevers. Met bijna 80 publiekstijdschriften (met bijbehorende extensies en evenementen) en alle digitale media is Sanoma Uitgevers in bereik het grootste mediabedrijf in Nederland.

Meer informatie over Sanoma Digital: www.sanomadigital.nl.

Categorie: Evenementen
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's