De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo weet je of jouw Sony-smartphone een Android-update krijgt

Thomas Haenen
2 februari 2018, 12:34
2 min leestijd
Zo weet je of jouw Sony-smartphone een Android-update krijgt

Het is vaak onduidelijk welke Android-smartphones wel of niet een update krijgen. Sony neemt wat onzekerheid weg door zijn updatebeleid met de buitenwereld te delen.

Lees verder na de advertentie.

Planning Sony Android-updates onthuld

Heb je een high-end smartphone van Sony, dan kun je minimaal twee jaar op updates rekenen. Dat blijkt uit het updatebeleid dat sinds kort op Sony’s site te vinden is. Daar verschaft het bedrijf duidelijk over welke toestellen wel en welke niet op een update kunnen rekenen.

Dure telefoons als de Sony Xperia XZ Premium en Xperia XZ1 Compact krijgen tot minstens twee jaar na de release updates. Daartoe behoren niet alleen de maandelijkse beveiligingsupdates van Google, maar ook nieuwe versies van Android die in die tijd verschijnen.

Sony Xperia XZ1 Compact

Heb je een midrange- of budgetsmartphone van het bedrijf, dan heb je helaas wat minder zekerheid. Sony doet geen enkele toezeggingen over updates voor smartphones als de Xperia L2 of Xperia XA2. Deze toestellen krijgen alleen een update als uit tests blijkt dat de hardware er krachtig genoeg voor is. Sony zegt te willen voorkomen dat nieuwe software een toestel langzamer maakt en voor een mindere gebruikservaring zorgt.

Waarschijnlijk wel beveiligingsupdates

Deze toestellen krijgen waarschijnlijk nog wel beveiligingsupdates. Zo belooft Sony dat bijna alle smartphones die het de afgelopen twee jaar heeft uitgebracht binnenkort een beveiligingsupdate ontvangen, die beschermt tegen de Spectre- en Meltdown-bugs.

Sony doet geen beloftes over hoe snel het de updates vrijgeeft. Toch hoeven gebruikers zich niet direct zorgen te maken dat ze maandenlang moeten wachten op nieuwe software. Het Japanse bedrijf rolde eind vorig jaar als één van de eersten een Android 8.0-update uit voor enkele toestellen. Ook beveiligingsupdates verschijnen doorgaans snel. Daarmee heeft het bedrijf een flinke voorsprong op concurrenten als LG en Samsung, die pas nu mondjesmaat Android 8.0 (Oreo) vrijgeven voor hun belangrijkste smartphones.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 8.0-update

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: XperiaBlog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu