De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Google test nieuw bluetooth-betaalsysteem voor smartphones’

Redactie
12 februari 2015, 11:05
1 min leestijd
‘Google test nieuw bluetooth-betaalsysteem voor smartphones’

Google werkt aan een nieuw mobiel bluetooth-betaalsysteem met de codenaam Plaso, dat Google Wallet mogelijk op den duur gaat vervangen.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt The Information, een website die op basis van vier anonieme bronnen informatie over de plannen van Google heeft verzameld. The Information is een betrouwbare website die vaker informatie over plannen van grote techbedrijven naar buiten brengt.

Google lanceerde in 2011 Google Wallet, een betaaldienst die tot op heden nog niet erg is aangeslagen. Wallet wordt met name gebruikt voor het kopen van apps en games in Google Play, maar buiten dat wordt het nauwelijks gebruikt.

Plaso wordt de nieuwe Wallet?

google_wallet

Plaso moet een nieuwe opleving voor Googles betaalsysteem gaan betekenen. Terwijl steeds meer techbedrijven zich richten op een eigen betaalsysteem, zoals Apples Apple Pay en Samsungs nieuwe experimenten, probeert ook Google een nieuwe betalingstechnologie te introduceren die, in tegenstelling tot vele anderen, niet met nfc werkt.

Plaso werkt naar verluidt via bluetooth en de initialen van de gebruiker. Als je in een winkel bent en wilt afrekenen, geef je jouw initialen aan de winkel door. Zij zien in het Plaso-systeem alle met bluetooth verbonden apparaten in de winkel en sturen vervolgens de rekening naar jouw apparaat die je kunt betalen. Hierdoor hoef je geen gebruik te maken van nfc of je smartphone tegen een betaalapparaat te houden.

Voor winkeliers is het gemakkelijk om Plaso te gebruiken, omdat ze hoogstwaarschijnlijk alleen een bluetooth-tablet met Plaso hoeven aan te schaffen om betalingen uit te voeren. Het pinapparaat en kassasysteem hoeven hiervoor niet te worden vervangen.

Google heeft nog niet op het nieuws gereageerd. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer en of dit nieuwe betaalsysteem wordt uitgebracht.

Laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu