Plastic achterwand Samsung Galaxy S II sterker dan gedacht
Wouter Nijsen

samsung-galaxy-s-IIDe Galaxy S II is dé Android-topper van Samsung en op weg om het verkoop-succes van zijn voorganger, de Galaxy S, zelfs te overtreffen. Met zijn 1,2GHz dual-core processor, 4,3-inch scherm en 8Mp camera voldoet de Galaxy S II helemaal aan de eisen die aan een moderne Android-telefoon gesteld worden. Toch is er sinds de introductie van de Samsung Galaxy S II ook de nodige kritiek op het toestel. De Galaxy S II is weliswaar lekker licht en behoorlijk plat, maar om met name het lage gewicht te bereiken zouden er op materiaal-gebied de nodige concessies zijn gedaan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo is de gebruikte achterwand bijvoorbeeld van flinterdun plastic gemaakt, het materiaal is zo dun dat je zou denken dat het elk moment kan breken. Deze vrees is echter gelukkig ongegrond. In onderstaand filmpje kun je zien dat moderne kunststoffen licht, dun en toch sterk en duurzaam kunnen zijn. De kans dat je kostbare Galaxy S II gaat scheuren tijdens normaal gebruik lijkt hiermee uitgesloten. Het wachten is nu op touchscreens die buigzaam zijn zodat je ook niet langer bang hoeft te zijn dat je toestel stuk gaat wanneer je er per ongeluk op gaat zitten.

Via: AndroidAndMe

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.