‘Plastic versie HTC One M8 in de maak, wordt beduidend goedkoper’

Gijs Ettes
14 april 2014, 8:11
2 min leestijd
‘Plastic versie HTC One M8 in de maak, wordt beduidend goedkoper’
plastic HTC One M8

Als we de Chinese website TMT Post – niet te verwarren met het Nederlandse postbedrijf – mogen geloven, werkt HTC aan een plastic HTC One M8. De variant met een plastic behuizing beschikt over exact dezelfde specificaties als de reguliere M8, maar zou een beduidend lager prijskaartje krijgen. Waar het aluminium toestel in China over de toonbank gaat voor circa 853 dollar, zou de plastic HTC One M8 maar zo’n 483 dollar kosten. Een flink prijsverschil en voor HTC een manier om beter te kunnen concurreren met de Galaxy S5 van Samsung.

Het zou een vreemde stap zijn voor de Taiwanese telefoonsmaker. HTC gaat immers met de One-serie naar eigen zeggen voor het ‘premium-gevoel’, terwijl de Desire-reeks juist gericht is op het middensegment van de smartphonemarkt. De vraag is in welk segment een plastic HTC One M8 zou passen. Ook noemde Jason Mackenzie, de HTC-directeur van de Amerikaanse tak van het bedrijf, de Galaxy S5 eind vorige maand nog een ‘goedkoop, plastic prul’. Volgens Mackenzie richt HTC zich op de consumenten en het afleveren van een mooi ontworpen product waar je als gebruiker trots op kunt zijn. “De Samsung Galaxy S5 is er voor wie van goedkoop plastic houdt.”

De HTC One M8 en Galaxy S5 vergeleken

De Samsung Galaxy S5 en de nieuwe HTC One zijn sinds begin deze maand verkrijgbaar. De telefoons hebben hetzelfde prijskaartje en grotendeels vergelijkbare hardware. Toch zijn ze erg verschillend, zoals je kunt lezen in ons HTC One VS Galaxy S5-artikel, waarin we beide toptoestellen met elkaar vergelijken.  Hieronder hebben we de beste HTC One  aanbiedingen voor je geselecteerd.

Het laatste nieuws over HTC

De laatste nieuwsberichten met betrekking tot HTC lees je hieronder. Op zoek naar een ander HTC-model? Kijk dan in het overzicht met HTC Android Smartphones.

-> Lees ook onze vergelijking van de HTC One vs iPhone 5S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M8
HTC One M8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu