Download: Play Kiosk krijgt Material Design-makeover

Redactie
3 oktober 2014, 15:10
1 min leestijd
Download: Play Kiosk krijgt Material Design-makeover
Play Kiosk Material Design

De Play Kiosk van Google is al geüpdatet voor Android L. De app is voortaan voorzien van het nieuwe Material Design, dat kenmerkend wordt voor de volgende Android-versie. Niet alleen het design is aangepast, ook het app-icoontje is, zoals je links kunt zien, voortaan ‘plat’. Dit nieuwe platte design is onderdeel van Material Design, dat kleurrijker, overzichtelijker en vooral logischer moet worden.

“We gebruiken grotere afbeeldingen en verbeterde animaties waardoor de app sneller en soepeler loopt”, laat Google weten over de update. Play Kiosk is Googles app die nieuws en tijdschriften combineert. Je kunt gratis nieuwswebsites volgen en artikelen in een fraai design lezen, maar het is ook mogelijk om tijdschriften in Play Kiosk aan te schaffen.

Lees verder na de advertentie.

Play Kiosk Material Design

Het Play Kiosk Material Design laat je door drie secties navigeren: nieuws, tijdschriften en onderwerpen. Via swipe-bewegingen scroll je door secties en onderwerpen. Artikelen worden voorzien van grote foto’s die bij het scrollen verdwijnen, waarna er plaats wordt gemaakt voor tekst.

De app werkt inderdaad een stuk soepeler door de nieuwe Android L-animaties. Met name het gebruik op smartphones is met de Play Kiosk Material Design-update een stuk verbeterd, waarmee je gemakkelijker en sneller door de app navigeert.

Download

Het Play Kiosk Material Design is te downloaden via de nieuwe app van de kioskdienst van Google. Het apk-bestand is hier te downloaden. Het is ook mogelijk om te wachten tot de app via Google Play wordt geüpdatet, maar dit kan nog een geruime tijd duren.

Download Play Kiosk in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu