De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google werkt aan knop om video’s te bedienen in Chrome-browser

Dennis de Vries
8 juli 2019, 10:44
2 min leestijd
Google werkt aan knop om video’s te bedienen in Chrome-browser

Ontwikkelaars van de Chrome-browser testen een play-knop, waarmee video’s op websites zijn af te spelen en pauzeren. De functie is ontdekt in een testversie van Googles browser.

Lees verder na de advertentie.

Play-knop in Chrome

De nieuwe knop staat in de toolbar van de browser en ziet eruit als een normale play-knop. Met deze nieuwe knop zijn video’s te bedienen die in de verschillende tabbladen afspelen of gepauzeerd zijn. Het is dankzij de knop dan niet langer nodig om naar het tabblad zelf te gaan om een video te pauzeren.

play-knop in chrome

Google spreekt zelf van Global Media Controls en probeert de functie momenteel uit in een testversie van Chrome. Gebruikers van deze Canary-testversie moeten wel even in de instellingen duiken. De nieuwe knop verschijnt pas als ze de flag chrome://flags/#global-media-controls hebben geactiveerd.

Functies play-knop

Nieuwssite ZDNet ontdekte de nieuwe knop en heeft ‘m kunnen testen. Volgens hen werkt de knop voor zowel audio als video. Als er meerdere video’s actief zijn op verschillende pagina’s, dan zijn die allemaal te beheren in een klein uitvouwmenu. Ook video’s in andere schermen, zijn via deze knop te bedienen.

Een kanttekening is dat de functie op dit moment nog vrijwel altijd crasht. Het gaat om een vroege testversie voor Chrome in Windows, macOS en Linux. Google heeft nog geen datum bekendgemaakt waarop deze functie uitgerold wordt naar stabiele versie van Chrome.

Geluid muten in tabbladen

Deze play-knop borduurt verder op de mogelijkheid om geluid via de tabbladen van Chrome uit te zetten. Vorig jaar was het nog mogelijk om een site die geluid afspeelde, te ‘muten’ door op het luidsprekertje in het tabblad te drukken.

Deze functie is verwijderd, en geluid is nu alleen nog uit te zetten door met de rechtermuisknop te klikken op een tabblad dat geluid afspeelt. Met deze play-knop wordt het mogelijk om automatisch afspelende video’s een stuk gemakkelijker stil te krijgen.

Lees meer over Google

Bron: ZDNet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu