Play Services-bug zorgt voor extreem accuverbruik CyanogenMod 12

Redactie
17 april 2015, 11:31
1 min leestijd
Play Services-bug zorgt voor extreem accuverbruik CyanogenMod 12

Een vervelende bug in Google Play Services, de dienst die veel onderliggende technologieën regelt binnen Android, zorgt ervoor dat CyanogenMod 12 en 12S veel meer energie verbruiken dan normaal.

Lees verder na de advertentie.

Dat blijkt uit verschillende meldingen van gebruikers op het technologieforum XDA Developers. Alle toestellen met CyanogenMod 12 of 12S, waarvan laatstgenoemde speciaal voor de OnePlus One is ontwikkeld, hebben last van deze bug en verliezen dus veel te veel energie.  Cyanogen heeft de bug in CyanogenMod inmiddels bevestigd.

Patch voor de Play Services-bug komt eraan

Het probleem doet zich voor in het  SystemUpdateService-onderdeel van Play Services. Dit onderdeel van Android checkt of er nieuwe firmwareversies zijn. Maar omdat CyanogenMod niet gebruikmaakt van de firmwareupdates van Google,  is  SystemUpdateService gewoonweg uitgeschakeld. Dat weet Play Services echter niet, die de optie constant laten checken of er een nieuwe firmwareversie is. Omdat de check niet voltooid kan worden, blijft Play Services constant op de achtergrond draaien; met zwaar energieverbruik als gevolg.

playservices-bug

Een patch voor de Play Services-bug komt volgende week, die vervolgens naar alle CyanogenMod-gebruikers wordt uitgerold. Het is voor OnePlus-eigenaren echter wel weer wachten tot OnePlus dit probleem aanpakt, want de Chinese startup rolt updates voor de smartphone uit – en niet CyanogenMod. Deze levert enkel de software.

Laatste nieuws over CyanogenMod

Bron: XDA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu