De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download Play Store 4.6.16: batch-installeren van apps én nieuwe updatefunctie

Redactie
14 maart 2014, 11:29
2 min leestijd
Download Play Store 4.6.16: batch-installeren van apps én nieuwe updatefunctie
Play Store 4.6.16

Google heeft zijn Google Play van een flinke update voorzien die enkele enorm gave en handige features naar de app-winkel brengt. Zo is het met de nieuwe Play Store 4.6.16 voortaan mogelijk om meerdere apps tegelijkertijd te installeren. Nooit heb ik begrepen waarom Google deze feature niet implementeerde. Het is namelijk enorm handig om een reeks apps te installeren als je een nieuwe telefoon configureert. Je gaat naar ‘alle apps’ – jouw downloadgeschiedenis -, selecteert de betreffende apps die je weer wilt hebben en voila: ze worden in één grote batch op jouw toestel gedownload.

In ons overzicht ‘Download Google Play Store‘ vind je alle Play Store-updates. De laatste update die in maart 2014 bekend is, is Play Store 4.6.16 uit deze blogpost.

Lees verder na de advertentie.

Wat nog meer in Play Store 4.6.16?

Naast het batch-installeren van apps kunnen gebruikers voortaan ook instellen of er een wachtwoord voor het kopen van apps moet worden gebruikt. Daarbij heeft de gebruiker de mogelijkheid om een tijdlimiet van 30 minuten in te stellen dat het invoeren van een wachtwoord niet nodig is. Verder zijn de snelkoppelingen naar instellingen en hulp naar het hamburgermenu verplaatst, waardoor de app een schoner uiterlijk krijgt.

Google Play Store 4.6.16 brengt ook nog een hele andere toffe feature: het handmatig updaten van Google Play. Dit kun je voortaan doen door naar de instellingen te gaan en op de build-versie te drukken. Je krijgt vervolgens een pop-up dat de app up-to-date is, of juist geüpdatet kan worden. Als laatste zijn er enkele desingtweaks doorgevoerd, onder andere bij de accountsectie in Google Play en de profielpagina’s van gebruikers die een reactie op een app hebben achtergelaten.

Lees meer over Google Play

Download

Play Store 4.6.16 is hier te downloaden als apk-bestand. Hoe je deze bestanden installeert, lees je in onze handleiding Android APK bestanden installeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu