Zo zorgt Google dat app-makers betere abonnementen aanbieden

Erwin Vogelaar
22 oktober 2017, 10:44
2 min leestijd
Zo zorgt Google dat app-makers betere abonnementen aanbieden

App-makers bieden regelmatig abonnementen aan, waarmee je een maandelijks of jaarlijks bedrag betaalt om van de app gebruik te maken. Een aanpassing van Google zorgt ervoor dat ontwikkelaars wat meer gaan nadenken over deze Play Store-abonnementen.

Lees verder na de advertentie.

Play Store-abonnementen worden beter

Google is constant bezig om Android als platform te verbeteren en nu lijkt het bedrijf zijn aandacht te richten op apps. Je hebt namelijk niets aan een mooi mobiel platform, als de apps tegenvallen. Google pakt daarom de veiligheid van de populairste apps aan en motiveert nu app-makers om betere abonnementen aan te bieden.

Abonnementen zijn een belangrijk middel voor app-makers om geld te verdienen in de Play Store. Bij andere apps betalen gebruikers een enkele keer en is de kans groot dat ze daarna nooit meer geld geven. Met abonnementen stroomt er constant een bedrag binnen, mits de app goed genoeg is.

play store-abonnementen

Vooralsnog pakte Google dertig procent van alle inkomsten uit abonnementen. Vanaf 1 januari 2018 halveert Google dit bedrag naar vijftien procent. Hier hangt wel een belangrijke voorwaarde aan vast. Dit geldt namelijk alleen voor abonnementen van gebruikers die al minimaal twaalf maanden betalen. Voor de rest blijft Google gewoon dertig procent pakken.

Om app-makers extra tegemoet te komen, zijn er nu kortere testperiode’s voor abonnementen beschikbaar. Een trial kan nu zo kort zijn als drie dagen. Zo hopen Google en de app-makers dat ze sneller geld aan je kunnen verdienen.

Voordelen voor gebruikers

Hoewel kortere testperiode’s geen voordeel zijn voor gebruikers, is het lagere bedrag dat Google incasseert dat wel. Dit motiveert app-makers namelijk om gebruikers extra lang bij zich te houden. Hoe doen ze dat? Door betere apps te maken en langer boeiende content aan te bieden.

Het zit er waarschijnlijk niet in dat de abonnementen voor gebruikers goedkoper worden na een jaar gebruik. App-makers steken dat geld liever in eigen zak.

Lees het laatste nieuws over de Play Store

Bron: SlashGear
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu