De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo gaat Google verouderde apps aanpakken in de Play Store

Rick van der Veer
9 februari 2017, 12:02
2 min leestijd
Zo gaat Google verouderde apps aanpakken in de Play Store

Google heeft waarschuwingen verstuurd aan ontwikkelaars van verouderde verlaten apps. Vooral apps die verregaande permissies nodig hebben zonder enige privacyregels zijn door het bedrijf aangesproken.

Lees verder na de advertentie.

Oude Play Store apps verwijderd

App-ontwikkelaars die de regels van de Play Store schenden met hun apps hebben waarschuwingen gekregen van Google. Het bedrijf zegt dat de verouderde apps verwijderd worden uit de Play Store als er geen stappen ondernomen worden. Met name ontwikkelaars van oudere apps die veel permissies vragen maar geen privacybeleid hebben zijn door het bedrijf op de vingers getikt. Ook apps die al jaren niet meer zijn bijgewerkt lopen risico.

Play Store apps verwijderd

Het bedrijf stelt een privacybeleid verplicht voor apps die bepaalde permissies van je telefoon gebruiken. Zo moet een app die bijvoorbeeld toegang krijgt tot de telefoongegevens zijn gebruikers laten weten hoe deze data verwerkt wordt en waar hij voor gebruikt wordt. Apps die dit niet doen lopen kans om uit de Play Store verwijderd te worden.

Met deze maatregel wil Google de duizenden oude, verlaten apps in de Google Play Store aanpakken. Veel van deze zijn al jaren niet meer bijgewerkt en werken niet meer met moderne Android-versies. Omdat deze apps nog wel in zoekresultaten verschijnen staan ze nog wel in de weg. Daarnaast hebben deze “dode apps” invloed op de zichtbaarheid van nieuwere, betere apps.

Sancties

App-makers hebben van Google tot 15 maart de tijd gekregen om de problemen met hun app op te lossen. Als zij na die tijd de problemen met hun apps niet hebben opgelost staan er sancties tegenover. In het ergste geval worden hun Play Store apps verwijderd, terwijl lichtere vergrijpen gestraft worden met beperkte zichtbaarheid. Dat kan betekenen dat concurrerende apps die hun zaken wel op orde hebben hoger in de resultaten worden geplaatst.

Google Play handmatig installeren

Heb je de app per ongeluk van je toestel verwijderd of werkt hij niet meer? Download de Google Play Store en lees hoe je de app handmatig installeert.

Bron: The Next Web
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu