De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Hopelijk rolt Google deze Play Store-aanpassing niet wereldwijd uit

Erwin Vogelaar
17 september 2017, 13:41
2 min leestijd
Hopelijk rolt Google deze Play Store-aanpassing niet wereldwijd uit

Google test een nieuwe functie in de Play Store. In de zoekresultaten wordt de grootte van apps getoond in plaats van Play Store beoordelingen. Hopelijk is dit niet een wereldwijde aanpassing.

Lees verder na de advertentie.

Play Store beoordelingen verdwijnen in zoekresultaten

De Play Store van Google wordt constant aangepast. Het bedrijf test namelijk regelmatig nieuwe functies en mogelijkheden bij een kleine groep gebruikers, om deze dan later wel of niet breed uit te rollen. De nieuwste aanpassing gaat om de zoekresultaten. Enkele gebruikers op Reddit melden dat bij het zoeken van apps niet meer de boordelingen, maar de groottes van apps worden getoond.

Deze aanpassing is echter maar voor een deel van de gebruikers relevant. Er zijn veel mensen voor wie elke MB telt. Zowel qua opslag op de smartphone, als de data die wordt opgebruikt door het downloaden van apps. Hierdoor is deze designkeuze goed te begrijpen.

Voor een groot deel van de gebruikers is de grootte van apps echter nauwelijks relevant. Als je op wifi downloadt en je hebt genoeg vrije ruimte, dan maken die extra MB’s weinig uit. Voor hen is de beoordeling van apps veel belangrijker.

Belang van beoordelingen

Hoewel gebruikersreviews niet altijd even behulpzaam zijn, geeft de sterrenrating toch een eerste idee van of een app de moeite waard is of niet. Een naam, mooi icoontje, prijs en dus de grootte van de app vertelt je niets over de kwaliteit. De meest beroerde apps kunnen alsnog een mooi icoontje hebben. Met het nieuwe design moet je dus eerst op de app tikken om te zien wat de beoordeling is.

Google werkt ook aan verbeterde algoritmes voor de zoekresultaten in de Play Store. Apps die slecht draaien en veel van je accu vragen worden lager geplaatst, zodat de goede apps boven komen drijven. Wellicht denkt het bedrijf dat hierdoor beoordelingen minder relevant zijn voor gebruikers.

Lees het laatste nieuws over de Play Store

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu