Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Play Store-bug zorgt ervoor dat app-updates opnieuw worden aangeboden

Erwin Vogelaar
27 april 2020, 17:05
2 min leestijd
Play Store-bug zorgt ervoor dat app-updates opnieuw worden aangeboden

Een vreemde bug zorgt ervoor dat app-updates in de Play Store opnieuw worden aangeboden. Vaak zonder dat er iets te downloaden valt.

Lees verder na de advertentie.

Vreemde Play Store bug zorgt voor herhalende updates

De Play Store heeft last van een vreemd probleem. Gebruikers zien bij de sectie ‘Mijn apps en games’, waar updates worden aangeboden, updates staan die al eerder zijn gedownload. Met name apps van Google zelf, zoals Gmail, Google Docs, YouTube enzovoort, maar ook apps van andere ontwikkelaars.

De timing van de updates is raar, omdat in het weekend doorgaans niet zoveel updates worden doorgevoerd. Daarnaast lijkt de beschrijving van de updates hetzelfde als die van vorige updates. Sommige die een week oud zijn, maar er zitten ook updates tussen die maanden geleden zijn uitgerold. Dit schrijft website 9to5Google. Sommige van deze updates downloaden daadwerkelijk een bestand, maar anderen installeren direct zonder dat er een download nodig is.

Play Store bug

Wat het hele verhaal extra vreemd maakt, is dat de Play Store-app sluiten via het multitasken-menu ervoor zorgt dat sommige updates verdwijnen en anderen weer verschijnen.

Is het gevaarlijk?

Er lijkt niets gevaarlijk te zijn aan deze bug. Behalve als je een beperkte databundel hebt en je via die bundel updates installeert. Via wifi deze updates downloaden en installeren zal geen schade aan je toestel doen. Je kunt een downloadvoorkeur in de Play Store instellen zodat updates en apps enkel via wifi worden gedownload. Wist je overigens ook al dat apps in de Play Store transparanter moeten zijn over abonnementen?

Zie je zelf ook vreemde updates in de Play Store? Dat kun je checken door in de Play Store naar rechts te swipen of op het hamburgermenu te tikken en daarna voor ‘Mijn apps en games’ te kiezen. Laat van je horen in de reacties!

Lees meer over de Play Store

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu