Dit zijn de acht nieuwe categorieën in de Play Store

Thomas Haenen
27 juli 2016, 11:58
2 min leestijd
Dit zijn de acht nieuwe categorieën in de Play Store

Google introduceert binnenkort acht nieuwe Play Store categorieën. Daarmee moet het makkelijker worden om nieuwe Android-apps te vinden en ontdekken.

Lees verder na de advertentie.

Play Store categorieën

In de Play Store staan inmiddels meer dan een miljoen applicaties, maar de kans is groot dat je een aanzienlijk deel van die apps nooit voorbij ziet komen. Om je te helpen met het vinden van nieuwe apps beschikt Google Play over categorieën, zodat je snel de beste en populairste apps kan vinden voor elk relevant onderwerp. Die categorieën zijn niet altijd even duidelijk: zo vindt je Tinder in de categorie ‘Lifestyle’, terwijl navigatie-app HERE onder ‘Vervoer’ staat.

google play sneller

Dat probleem gaat Google aanpassen met een aantal nieuwe categorieën die binnenkort in de Play Store geïntroduceerd worden. Daarvan zijn er zes helemaal nieuw en worden er twee bestaande categorieën hernoemd om duidelijker te zijn. Nieuw zijn ‘Art & Design’, ‘Auto & Vehicles’, ‘Beauty’, ‘Dating’, ‘Events’, ‘Food & Drink’, ‘House & Home’ en ‘Parenting’. Google lijkt dus vooral veel zaken die nu nog onder ‘Lifestyle’ zitten een eigen categorie te geven. Daarnaast wordt Vervoer vanaf dit najaar ‘Maps & Navigatie’, terwijl ‘Media & Video’ hernoemd wordt naar ‘Video Players & Editors’.

Play Store update

Ontwikkelaars die hun app willen overplaatsen naar één van de nieuwe categorieen hebben zestig dagen om dat door te geven. Hoe dat precies werkt legt Google uit in een nieuwe blogpost. Eind september zullen de nieuwe categorieen te vinden zijn in de Play Store, maar ontwikkelaars kunnen voor die tijd al een overzetting aanvragen.

Google probeert al lange tijd de vindbaarheid van nieuwe apps in de Play Store te vergroten, en voert regelmatig designvernieuwingen door. Met meer dan 1 miljard gebruikers wereldwijd en bijna twee miljoen apps is het de grootste en populairste app store ter wereld.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu