Play Store verschijnt eindelijk officieel voor Chromebooks

Erwin Vogelaar
22 september 2016, 20:59
2 min leestijd
Play Store verschijnt eindelijk officieel voor Chromebooks

De speciale Play Store Chromebooks begint nu eindelijk officieel uit te rollen. Eerder konden gebruikers al er bij via een bètakanaal van Chrome.

Lees verder na de advertentie.

Play Store Chromebooks

Sinds Google afgelopen mei tijdens Google I/O heeft aangekondigd dat de Play Store met alle apps naar Chrome OS zou komen, is de digitale winkel beetje bij beetje verschenen in een bètakanaal voor Chromebooks. Specifiek gaat het hier om een ontwikkelaarskanaal en een wat stabielere bètakanaal dat iedereen aan kan zetten. Nu rolt de Play Store echter ook uit naar de stabiele versie van Chrome OS. Wel eerst enkel nog voor de Acer Chromebook R11 en de Asus Chromebook Flip.

play store chromebooks

De uitrol van de Play Store naar Chromebooks gaat dus nog in een bijzonder traag tempo, maar hopelijk zit er door deze uitrol nu meer schot in. Je kunt hier een volledige lijst bekijken met Chromebooks die de Play Store gaan krijgen. Daar is ook te zien dat de app-winkel nu beschikbaar is voor de Asus Chromebook Flip en de Acer Chromebook R11. Voor de Chromebook Pixel uit 2015 staat de Play Store nog enkel in het bètakanaal.

De Play Store zelf zit in de stabiele versie van Chrome OS nog wel in bèta en menig app werkt ook niet lekker op een Chromebook. Dit is logisch, want de meeste Android-apps zijn niet gemaakt om op een laptop mee te werken.

4 oktober

Op 4 oktober heeft Google een belangrijk evenement. Op deze dag worden namelijk de Pixel en Pixel XL onthuld, maar ook onder andere de definitieve versie van Google Home en een nieuwe Chromecast. We hopen echter ook dat Google op die dag een nieuwe Chromebook gaat onthullen. De Pixel Chromebooks zijn namelijk niet meer verkrijgbaar. Met de komst van Pixel-smartphones lijkt het echter logisch dat Google bij een eventuele nieuwe Chromebook voor een andere naam gaat kiezen. Ideetje: Nexus is nu beschikbaar.

Lees het laatste nieuws over Chrome OS

Bron: The Next Web
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu