De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Play Store kan met Android O ook grafische drivers updaten

Erwin Vogelaar
20 mei 2017, 19:30
1 min leestijd
Play Store kan met Android O ook grafische drivers updaten

Langzaam druppelen er nog kleine nieuwtjes van Google I/O binnen die toch behoorlijk interessant zijn. Zo is het mogelijk om met Android O via de Play Store-drivers van de grafische chip in je smartphone te updaten.

Lees verder na de advertentie.

Play Store drivers voor grafische chip

Google hield tijdens Google I/O 2017 een Android Fireside Chat. Dit was een plek voor ontwikkelaars om vragen te stellen aan de mensen achter Android. Iemand had hier een slimme vraag, namelijk wat we mogelijk gemist hebben tijdens de conferentie. Googles Romain Guy antwoordde dat het in Android O mogelijk is om de grafische drivers voor je toestel te updaten via de Play Store. Een behoorlijke upgrade voor Android O die geen aandacht kreeg in de grote keynote. Het makkelijk kunnen updaten van deze drivers kan zorgen voor een langere levensduur van Android-toestellen en dat is fantastisch nieuws.

Play Store drivers

Google liet helaas niet meer los over deze functie tijdens de Fireside Chat. Waarschijnlijk is de functie onderdeel van Project Treble. Dit nieuwe modulaire systeem voor Android maakt het mogelijk om Android-updates sneller uit te rollen naar alle toestellen. Als de driver-updates inderdaad afhankelijk zijn van Treble, dan rolt deze functie dus waarschijnlijk niet uit naar oudere toestellen. Alleen toestellen die vanuit de doos op Android O draaien, zijn compatibel.

Met Project Treble wordt Android O opgedeeld in onderdelen voor fabrikanten en een framework voor het besturingssysteem zelf. Updates kunnen hierdoor buiten de chipmakers om uitgerold worden en komen dus sneller naar je Samsung-, LG-, HTC- of Huawei-toestel. Google werkt hiervoor samen met toestel- en chipmakers. Vooralsnog dachten we dat het enige voordeel van deze nieuwe indeling was dat het Android-framework sneller te updaten is voor alle fabrikanten.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu