De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google gaat e-books in Nederlandse Play Store aanbieden

Redactie
18 juli 2013, 10:11
1 min leestijd
Google gaat e-books in Nederlandse Play Store aanbieden
play-books

Google Nederland heeft aangekondigd dat de Play Store voortaan e-books gaat verkopen. De Play Store e-books kunnen via een credicard in de app-winkel worden aangeschaft. Er gingen al langere tijd geruchten over een toetreding tot de boekenmarkt in Nederland. Omdat de functie langzaam wordt uitgerold, kan het nog even duren voordat je de nieuwe boekensectie in de Play Store te zien krijgt.

De boeken zijn te lezen op het web en in Google-apps voor Android. Het is eveens mogelijk om de boeken op een e-reader of ander apparaat te downloaden. Bij de lancering zijn onder meer boeken van uitgeverijen Prometheus, The House of Books en Karakter te downloaden en werkt Google samen met het centrale distributieplatform Centraal Boekhuis. In België was de dienst al een maand beschikbaar. Het is nog onduidelijk wat voor prijzen worden gehanteerd, maar Google meldt dat het concurrerende prijzen gaat bieden.

Lees verder na de advertentie.

Play Store e-books huren?

Het gerucht ging ook dat het mogelijk wordt om Play Store e-books te huren, maar deze functionaliteit komt vooralsnog niet in Nederland beschikbaar. In andere landen verkoopt Google ook andere media, zoals films en muziek, in de Play Store. Nederland heeft nog geen toegang tot dergelijke content.

Mocht je de nieuwe feature nog niet hebben: niet ongerust. Het kan gerust een week duren voordat de Play Store e-books naar elke gebruiker worden uitgerold. Je hebt beschikking tot Play Books als de Play Books app wordt geüpdatet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu