De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google gaat sterker optreden bij fraude in de Play Store

Erwin Vogelaar
31 oktober 2016, 20:38
2 min leestijd
Google gaat sterker optreden bij fraude in de Play Store

Google is druk bezig om Play Store fraude tegen te gaan. Dit doet het bedrijf met nieuwe middelen om foute app-makers volledig buiten de deur te houden.

Lees verder na de advertentie.

Play Store fraude

Omdat het Halloween is, kun je wat enge wezen tegenkomen buiten op straat. In de Play Store kun je echter het hele jaar door de stuipen op het lijf gejaagd worden, door de foute of kwaadwillige apps die er gepubliceerd worden. Google werkt hard om van de Play Store een veilige plek te maken. Dit doet het bedrijf via systemen die automatisch foute apps kunnen spotten en wegfilteren. Deze systemen konden echter nog niet foute app-makers ontdekken die middelen inzetten om kunstmatig hun apps zo hoog mogelijk in de ranglijsten te zetten.

play store fraude

App-makers manipuleren de Play Store onder andere door de installatiecijfers kunstmatig te verhogen, verzonnen recensies te plaatsen of de gebruiker iets geven voor het geven van een hoge rating. Deze middelen zijn allemaal niet toegestaan door Google. Voorheen was het echter lastig om dergelijke apps te ontdekken. Met de nieuwe systemen kan Google er achter komen of een app geïnstalleerd wordt met de intentie om de plek van de app in de Play Store te manipuleren. Deze apps zullen gefilterd worden. Daarnaast zullen app-makers die regelmatig zulk gedrag vertonen extra worden gestraft. Al hun apps zullen dan uit de Android-winkel verwijderd worden.

“We streven er naar om van Google Play het beste platform te maken om de meest innovatie en vertrouwde apps te kunnen ontdekken”, schrijft Google op het Android Developers Blog waar de nieuwe filtermiddelen aangekondigd zijn. De app-makers die de Play Store manipuleren zijn volgens Google niet alleen problematisch voor de gebruiker. Het is ook nadelig voor al die app-makers die moeite hebben om ontdekt te worden in de digitale winkel.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu