‘Binnenkort gok-apps voor geld te vinden in de Play Store’

Thomas Haenen
14 juli 2017, 12:02
2 min leestijd
‘Binnenkort gok-apps voor geld te vinden in de Play Store’

Binnenkort kun je mogelijk legaal gokken via apps op je Android-smartphone. Google overweegt de regels in de Play Store aan te passen.

Lees verder na de advertentie.

Play Store gok-apps

Vanaf augustus staan er apps in de Play Store waarmee je online kunt gokken voor geld, zo meldt Degree53. De site zegt een mail te hebben bemachtigd die Google heeft verzonden aan verschillende Britse gokbedrijven. Daarin staat dat gok-apps vanaf volgende maand beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Frankrijk.

Via een omweg kun je nu natuurlijk ook al gokken voor geld op een Android-smartphone. Je kunt mobiele websites bezoeken in je browser, of apps buiten de Play Store om installeren. Het is namelijk vrij makkelijk om zelf apk-bestanden op je Android-toestel te installeren. Een plekje in de Play Store zou de drempel echter aanzienlijk verlagen.

Play Store gokapps

Ontwikkelaars die apps met gokken voor geld willen aanbieden in de Play Store, zullen wel een strenge keuring moeten ondergaan. Hoewel apps publiceren in de Play Store doorgaans relatief makkelijk is, wordt van de gokbedrijven extra papierwerk verwacht. Zo moeten ze tonen dat ze over de juiste licenties en en vergunningen beschikken om gokdiensten aan te bieden in landen waar de app beschikbaar is. Apple staat al langer gok-apps voor geld toe in de iPhone App Store.

Gokapps in Nederland

Het is onbekend wanneer we in Nederland gok-apps via de Play Store kunnen downloaden. Dat duurt mogelijk nog even, door de Nederlandse wetgeving. In Nederland wordt gokken op het internet doorgaans gedoogd, maar officieel hebben bedrijven een vergunning nodig. De Kansspelautoriteit haalt geregeld apps offline die geen vergunning hebben voor de Nederlandse markt. Een nieuwe wet die de markt op online kansspelen verder opent, gaat waarschijnlijk vanaf 2018 in, maar moet nog wel door de Eerste Kamer komen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Degree53
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu