Play Store-interface krijgt een flinke update

Erwin Vogelaar
6 november 2016, 9:57
2 min leestijd
Play Store-interface krijgt een flinke update

De Play Store interface krijgt een flinke update. Het nieuwe design lijkt op dit moment al naar enkele gebruikers uit te rollen.

Lees verder na de advertentie.

Play Store interface

Google is bezig met een nieuwe interface voor de Play Store. Het is nog niet duidelijk of het bedrijf het nieuwe design nog aan het testen is of daadwerkelijk breed uitrolt, maar enkele gebruikers kunnen er al gebruik van maken. Website Android Police heeft een series screenshots verzameld waarop het verschil tussen het oude en nieuwe design duidelijk wordt. Hieronder zie je bijvoorbeeld het verschil tussen oud en nieuw op een app-pagina. In dit geval van Chrome Canary.

Links zie je de oude interface en rechts de nieuwe. Er zijn veel kleine veranderingen, maar ook wat grote aanpassingen. Zo is de installeren-knop nu een stuk breder geworden en zijn de vier drukke items onder de knop, met onder andere het aantal downloads en reviews, vervangen voor twee minimalistische items. Hier zie je nog steeds de reviews en downloads, maar de categorie van de app is naar beneden geschoven. De vergelijkbaar-knop lijkt helemaal verdwenen te zijn.

In onderstaande screenshots zijn er nog wat veranderingen zichtbaar. In het linker screenshot is duidelijk te zien dat Google een nieuwe kleur groen gebruikt voor de Play Store. Op dit moment gebruikt de digitale winkel een lichtere kleur groen. Op de middelste screenshot zien we de knoppen op een app-scherm als je die app al op je toestel geïnstalleerd hebt staan.

Op de derde screenshot kun je zien wat er staat als je bij een app-scherm naar beneden scrollt. Opvallend is dat op dit scherm niet meer te zien is vanaf welke Android-versie de app te draaien is en hoeveel mb de download zal zijn. Mogelijk verschilt dit per app, zoals nu ook het geval is.

Lees het laatste nieuws over Google Play Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu