De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo zorgt Google dat je minder apps met mankementen downloadt

Erwin Vogelaar
3 augustus 2017, 20:25
2 min leestijd
Zo zorgt Google dat je minder apps met mankementen downloadt

Google zorgt ervoor dat apps die technisch slecht presteren gestraft worden. Op deze manier komen apps in de Play Store die wel voor kwaliteit staan, bovendrijven in de ranglijsten.

Lees verder na de advertentie.

Play Store kwaliteit verbeteren door apps te straffen

Google kondigt vandaag aan dat apps met technische problemen lager gaan ranken in de Play Store. Dit betekent dat apps die bijvoorbeeld vaak vastlopen of veel van je accu vragen, naar beneden zakken. Op deze manier drijven apps die kwalitatief wel goed in elkaar zitten omhoog.

Het algoritme dat hiervoor zorgt is zowel prettig voor ons als gebruikers als Google zelf. Jij hebt namelijk minder kans dat je een app downloadt die vaak problemen geeft. Google zorgt er op deze manier voor dat Android als platform wordt verbeterd.

play store kwaliteit

Dit nieuwe algoritme is gebaseerd op de vele 1 ster-reviews die aan apps gegeven worden. In deze reviews worden technische mankementen namelijk vaak als reden gegeven. Bijvoorbeeld dat een app de accu leeg slurpt of regelmatig vastloopt. Ook kan Google zien of apps vaak worden verwijderd. Op deze signalen wordt nu extra gelet. Dit moet app-makers er toe dwingen om hun apps te verbeteren.

Het nieuwe algoritme zie je nog niet direct terug in de Play Store. Google rolt de nieuwe ranking eerst naar een kleine groep gebruikers uit. Later volgt de rest. Google stelt dat bij die kleine groep gebruikers nu al verandering merkbaar is. Downloaden ze apps van goede kwaliteit, dan gebruiken ze de apps meer en verwijderen ze de apps minder snel.

Voor app-makers is het dus belangrijker dan ooit om kwalitatief goede apps te maken. Voor gebruikers blijft het reviewen van apps belangrijk. Werkt iets echt niet goed? Laat dan van je horen met een kritische review in de Play Store inclusief een duidelijke uitleg. Google leest mee.

Lees het laatste nieuws over de Play Store

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu