De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Play Store gaat aantal MB’s voor downloads beter aangeven

Erwin Vogelaar
10 september 2016, 9:56
2 min leestijd
Play Store gaat aantal MB’s voor downloads beter aangeven

Google test een nieuwe manier van aangeven hoe groot een app is, door in de Play Store MB’s in elk scherm te laten zien. Ook de populairste items-lijsten worden aangepast voor beter onderscheid tussen games en andere apps.

Lees verder na de advertentie.

Play Store MB’s worden duidelijker

Als je nu in de Play Store zoekt naar een app, of struint door de verschillende categorieën, dan krijg je een lijst met apps te zien met een icoontje, de naam van de app, de maker, de rating en de prijs als de app niet gratis is. Google test nu een Play Store-update, zodat ook het aantal MB’s bij deze informatie geplaatst wordt. Dit klinkt als een kleine update, maar het scheelt een stuk.

play store mb's

Als je op dit moment namelijk de grootte van een app wil controleren, moet je te veel handelingen uitvoeren. Zo moet je eerst de app-pagina openen, dan op ‘meer informatie’ drukken en dan helemaal naar onderen scrollen om te zien hoeveel vrije ruimte je nodig hebt. De update is dus een behoorlijke vooruitgang. In een vorige update van de Play Store is doorgevoerd dat deze app-grootte nu niet alleen aangeeft hoe groot de volledige app is, maar ook hoe groot een nieuwe update is als je de app al gedownload hebt. Daarnaast zet Google zich in om deze updates steeds kleiner te maken.

Ook de lijsten met de populairste apps zijn aangepast. Voorheen werden in deze lijsten games en alle andere apps gebundeld. De game hadden echter de overhand, zodat de andere apps wegvielen. Dat is nu niet meer geval, omdat apps en games eigen lijsten krijgen. Tik je op ‘Populairste items’, dan krijg je nu ‘populairste games’, ‘populairste apps’, ‘bestverkopende games’, ‘bestverkopende apps’ en ‘in populariteit stijgend’. Het kan zijn dat je beide veranderingen voor de Play Store al hebt, of dat het nog even duurt. Deze veranderingen worden via de server uitgerold, dus je hoeft geen update te downloaden.

play store mb's

Lees het laatste nieuws over de Play Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu