De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google gaat Mijn Apps-overzicht in Play Store vernieuwen

Thomas Haenen
11 januari 2017, 9:11
2 min leestijd
Google gaat Mijn Apps-overzicht in Play Store vernieuwen

Het overzicht van al je apps in de Play Store krijgt binnenkort mogelijk eindelijk filteropties. Zo kun je makkelijker in je appgeschiedenis duiken.

Lees verder na de advertentie.

Play Store sorteerfunctie

Google rolt sinds vannacht een nieuwe versie uit van de Play Store, zo ontdekte Android Police. Hoewel de Play Store 7.4 update geen nieuwe features met zich meebrengt, zijn er in de broncode wel verschillende verwijzingen ontdekt naar toekomstige aanpassingen. De grootste: filteropties voor het doorzoeken van al je apps.

Ga je nu naar de Play Store, dan zijn er slechts een handjevol manieren om je apps te filteren. Onder ‘Mijn Apps’ heb je de keuze uit geïnstalleerde apps of ál je apps. Mocht je al jaren een Android-smartphone gebruiken, dan is de kans groot dat dat laatste overzicht inmiddels erg lang geworden is. Zo wordt het wel erg lastig om leuke apps uit het verleden opnieuw te ontdekken.

play store sorteerfunctie

Uit de broncode blijkt dat Google werkt aan een oplossing. Er zijn verschillende sorteeropties ontdekt, waarmee je apps op alfabetische volgorde, op laatst gebruikt, op laatste update of op omvang het bestand kunt sorteren. Zo kun je makkelijk ontdekken welke oude apps nog altijd actief worden bijgewerkt door de ontwikkelaar, of wat de eerste Android-apps die je gedownload hebt waren.

Wanneer de filteropties beschikbaar zijn voor iedereen is nog onbekend. Doorgaans worden nieuwe functies enkele weken na de introductie in de broncode beschikbaar gemaakt.

De update rolt daarnaast enkele verbeteringen uit voor de familiebibliotheek-functie. Sinds kort kun je gemakkelijk betaalde apps delen met andere gezinsleden. Daarbij kun je ook speciale accounts maken voor kinderen, waarmee ze toestemming moeten vragen aan hun ouders om een in-app aankoop te doen.

Voorheen moest de eigenaar dan op de smartphone of tablet van de kinderen zijn of haar wachtwoord invoeren om dat te bevestigen. Straks wordt er een notificatie gestuurd naar de smartphone van ouders en kunnen ze vanaf hun eigen apparaat bevestigen, zo blijkt uit de broncode. Zo kun je ook op afstand nog je instemming geven voor een aankoop. Ook hier geldt dat onduidelijk is wanneer de functie beschikbaar is voor het bredere publiek.

Google Play handmatig installeren

Heb je de app per ongeluk van je toestel verwijderd of werkt hij niet meer? Download de Google Play Store en lees hoe je de app handmatig installeert.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu