De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google draait niet meer op voor kosten terugbetalingen Play Store

Erwin Vogelaar
24 februari 2017, 19:43
2 min leestijd
Google draait niet meer op voor kosten terugbetalingen Play Store

Google gaat niet meer opdraaien voor de kosten van Play Store terugbetalingen als gebruikers na 48 uur geld terugvragen voor een app-aankoop. Vanaf nu moeten app-makers hier zelf voor opdraaien.

Lees verder na de advertentie.

Play Store terugbetalingen

Als je in de Play Store een app koopt, weet je zeker dat je makkelijk je geld kunt terugkrijgen als de app toch niet bevalt. Een specifiek deel van de kosten voor deze terugbetalingen werd door Google zelf geabsorbeerd. Daar gaat nu verandering in komen. De verantwoordelijkheid wordt namelijk bij de app-makers zelf gelegd.

Sinds 2014 heeft Google het mogelijk gemaakt om na een aankoop in de Play Store direct je geld terug te vragen. Aanvankelijk moest dit wel binnen vijftien minuten na de aankoop van een app of een in-app aankoop gebeuren. Later werd dit uitgebreid naar twee uur en later zelfs naar 48 uur. Je hebt dus twee dagen om je te bedenken.

play store terugbetalingen

Wat je misschien niet weet, is dat het zelfs na deze 48 uur nog mogelijk is om geld terug te vragen. Toch werken de betalingen na die periode net iets anders. Zijn er gebruikers die de moeite doen om na 48 uur hun geld terug te vragen, dan draaide Google tot nu toe voor de kosten op. Daar gaat het bedrijf volledig mee stoppen. Vanaf nu zijn app-makers verantwoordelijk voor het terugbetalen van alle aanvragen in de Play Store.

Google stelt dat er tevens wat veranderingen op komst zijn voor de manier waarop geld teruggevraagd kan worden. Wat voor veranderingen dit zijn is op dit moment nog niet duidelijk. Wel kunnen app-makers gebruik maken van de nieuwe Voided Purchases API. Met deze API kunnen ze leren welke gebruikers een terugbetaling hebben aangevraagd voor een in-app aankoop. Hierdoor kunnen ze in de gaten houden of mensen eventueel misbruik maken van dit systeem en ze hun app moeten aanpassen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's