De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo wil Google Android-games beter laten opvallen in de Play Store

Lars Paymans
28 februari 2017, 14:11
2 min leestijd
Zo wil Google Android-games beter laten opvallen in de Play Store

Google gaat ontwikkelaars van Android-games helpen om hun games beter op te laten vallen in de Play Store. Met nieuwe Play Store Tools wordt het voor jou makkelijker om de game te vinden die je zoekt.

Lees verder na de advertentie.

Play Store Tools uitgebreid voor games

Tijdens de Game Developer Conference in San Francisco heeft Google beloofd om spelontwikkelaars tegemoet te komen. Het zou te moeilijk zijn om als kleine onafhankelijke studio op te vallen in de enorme stortvloed aan games die dagelijks in de Play Store verschijnt. Met een set nieuwe Play Store Tools gaat Google onder meer de algoritmes aanpassen. Hierdoor worden er minder vaak games uitgelicht die alleen vaak geïnstalleerd zijn, en komen er juist ook spellen naar boven die een fanatieke groep spelers hebben.

Play Store Tools

Om Android-games een nog prominentere plaats te geven, krijgt de Play Store in de nabije toekomst ook wat nieuwe pagina’s. Deze spelpagina’s richten zich volledig op Android-games en worden handmatig door een team van Google-medewerkers geselecteerd. Hierbij ligt de focus op “optimale game-ervaringen voor Android”. Om deze pagina’s voor jou als gebruiker overzichtelijk te houden, zijn de spellen opgedeeld in meerdere spelcategorieën die variëren van racegames tot rpg’s.

Tijdelijke kortingen

Tot slot maakt Google het voor spelontwikkelaars gemakkelijk om de prijs van hun games tijdelijk aan te passen. Door een game bijvoorbeeld een paar dagen gratis aan te bieden, stijgt het aantal installaties hard en zorgt dit uiteindelijk voor meer spelers. Tijdens het testen van deze tijdelijke kortingen zag Google een stijging van drie tot twintig keer het aantal downloads. “Ook na de promotie bleven de verkopen flink in de lift”, aldus Google.

Wanneer Google deze drie grote veranderingen voor Android games in de Play Store gaat doorvoeren is nog niet bekend, maar aangezien een aantal al uitgebreid getest zijn, zal dit vast niet lang meer duren.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu