De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Play Store laat je nu meerdere Android-updates tegelijk downloaden

Thomas Haenen
17 april 2019, 9:33
1 min leestijd
Play Store laat je nu meerdere Android-updates tegelijk downloaden

Google test met nieuwe downloadmethodes in de Play Store. Als je updates binnenhaalt voor Android-apps, zullen er nu meerdere tegelijk worden gedownload.

Lees verder na de advertentie.

Vanaf nu Play Store updates sneller downloaden

De nieuwe downloadmethode wordt sinds kort getest, maar is bij heel veel gebruikers al beschikbaar. Zodra je op de ‘download updates’-knop drukt in de Play Store, zal je smartphone of tablet in één keer meerdere downloads starten. Voorheen werden die updates één-voor-één gedownload. Bij gebruikers met tientallen apps op hun smartphone kon het daardoor soms erg lang duren om het complete proces te doorlopen.

Volgens Android Police gaat het om een test onder een grote groep gebruikers. Duiken er tijdens die test geen problemen op, dan zal deze aangepaste downloadmethode waarschijnlijk snel standaard ingeschakeld worden bij alle Android-gebruikers.

Afhankelijk van hoe snel je internetverbinding is, probeert de Play Store zoveel mogelijk apps tegelijk bij te werken. Dat is handig: terwijl je een grote update voor een game binnenhaalt, download je smartphone ook de kleinere updates voor belangrijke apps als Gmail en Google Maps.

Eén installatie tegelijk

Overigens installeer je uiteindelijk altijd maar één update tegelijk. Voorheen begon een update direct na het downloaden ook al te installeren. Nu kan het een paar minuten duren tot andere apps afgehandeld zijn. Bijkomend voordeel van deze nieuwe downloadmethode is dat je slechts kort toegang nodig hebt tot snel internet. Snel even thuis alles downloaden, en dan onderweg installeren is nu ook een optie.

Ook lijkt het downloadproces alleen voor updates gewijzigd te zijn. Wil je een nieuwe app downloaden en installeren, dan start dat proces pas zodra de updates binnengehaald zijn. Je kunt dus niet meerdere nieuwe apps naast elkaar downloaden.

Lees meer over de Google Play Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu