‘App-makers verdienen fors meer geld in de Play Store’

Erwin Vogelaar
15 januari 2017, 10:03
2 min leestijd
‘App-makers verdienen fors meer geld in de Play Store’

App-makers kunnen steeds meer in de Play Store verdienen. De inkomsten vanuit apps zijn het afgelopen jaar maar liefst met 82 procent gestegen. We weten tevens welke apps in 2016 het meeste hebben opgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Play Store verdienen

Goed nieuws voor bedrijven met apps in de Play Store, want apps leveren steeds meer geld op. Onderzoeksbedrijf Sensor Tower heeft data uit de Play Store en de App Store met elkaar vergeleken en wat blijkt: de inkomsten stijgen op dit moment sneller op Android, maar via iOS wordt nog altijd meer verdiend.

play store verdienen

Sensor Tower heeft de inkomsten uit het vierde kwartaal van 2016 vergeleken met die uit het vierde kwartaal van 2015. In het algemeen zijn de inkomsten uit de Play Store en de App Store met 67 procent gestegen. De app-winkel van Android groeit echter wat sneller. De inkomsten uit de App Store zijn namelijk met 60 procent gegroeid, terwijl de inkomsten uit de Play Store met maar liefst 82 procent zijn gestegen.

Qua bedragen zitten app-makers bij Apple nog wel beter, want de inkomsten uit de App Store zijn van 3,4 naar 5,4 miljard dollar gegroeid. In de Play Store gingen de inkomsten tussen 2015 en 2016 van 1,8 naar 3,3 miljard dollar.

Apps die het meeste opbrengen

Het zal je niet verbazen dat games het meeste hebben opgebracht in 2016. Daarom haalt Sensor Line de overige apps naar boven om daar de meest succesvolle van te bepalen. In de Play Store heeft wereldwijd berichten-app Line het meeste geld in het laatje gebracht, onder andere door het aanbieden van stickers voor in de gesprekken. Daarna volgen de apps Tinder, Pandora en HBO Now.

Als we het hebben over de populairste apps qua downloads, dan heeft Facebook ons volledig in de greep. De top vier apps komen van dit bedrijf, met op de eerste plek Facebook zelf en daarna WhatsApp, Messenger en Instagram. Snapchat volgt er vlak achter.

Bron: Sensor Tower
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu