De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zoekresultaten in Play Store krijgen nieuw design

Erwin Vogelaar
13 november 2016, 10:03
2 min leestijd
Zoekresultaten in Play Store krijgen nieuw design

De zoekresultaten in de Play Store krijgen een design-update. Het is niet de eerste aanpassing van het uiterlijk van de Play Store de afgelopen weken.

Lees verder na de advertentie.

Play Store zoekresultaten

Google is druk bezig om de Play Store op te ruimen. Deze keer niet qua apps, maar in het design van de digitale winkel. Op verschillende kleine manieren wordt de Play Store gebruiksvriendelijker gemaakt. Nu zijn de zoekresultaten aan de beurt, met een design-update die voorzichtig naar gebruikers uitrolt. Nog niet alle gebruikers zien de update, maar volgens Android Police wel duidelijk meer dan bij de vorige aanpassingen.

In bovenstaande screenshots zie je duidelijk het verschil tussen het oude en nieuwe design. Op de linker screenshot zie je de oude zoekresultaten. Als je bijvoorbeeld op ‘chrome’ zoekt, dan krijg je een lange lijst met apps te zien. Hoewel Chrome goed terug te vinden is in deze lijst, kan het ook voorkomen dat je lang moet scrollen tot je de app vindt die je nodig hebt. Het is geen ideale situatie. We verwachten meer van een bedrijf dat betekend is geworden om zijn zoekmachine. In de rechter twee screenshots is het design van de nieuwe zoekresultaten te zien. De bovenste vondst wordt gepresenteerd als losse kaart. De app is direct vanuit deze kaart te installeren. Daaronder staan vergelijkbare apps en andere aanraders. Pas daaronder is de ouderwetse lijst met apps terug te vinden.

Dit lijkt echter nog niet de vooruitgang waar we op gehoopt hadden. Met de extra horizontale lijstjes gaat de overzichtelijkheid van de zoekresultaten niet bepaald vooruit. Het nieuwe design is voornamelijk bedoeld om ons sneller apps te laten installeren, door direct een installatieknop in de zoekresultaten te plaatsen. Eerder deze maand werd duidelijk dat Google ook een nieuwe Play Store interface aan het uitrollen is. Ook hier is een duidelijkere installatieknop een belangrijk onderdeel van.

Lees het laatste nieuws over de Play Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu