Google experimenteert met aangepaste zoeksuggesties in Play Store

Thomas Haenen
12 december 2016, 8:58
2 min leestijd
Google experimenteert met aangepaste zoeksuggesties in Play Store

De Play Store krijgt mogelijk slimme suggesties bij je zoekresultaten. Zo kun je gerichter op zoek naar de app die je nodig hebt.

Lees verder na de advertentie.

Play Store zoeksuggesties

Google maakt je zoekopdrachten net wat gerichter met de nieuwe zoeksuggesties. Typ je bijvoorbeeld ‘screen record’ in, dan worden er andere termen bijgezet die door specifieke, populaire apps getoond worden. Zo krijg je suggesties voor apps waarbij je ook kunt opnemen met de selfiecamera, direct kunt uploaden naar YouTube of waarvoor het rooten van een toestel niet vereist is. Zelfs als je slechts een beperkt aantal zoektermen weet, kan Google je zo beter op weg helpen.

Slechts een klein aantal gebruikers kunnen de Play Store zoeksuggesties nu al zien, zo meldt Android Police. Google experimenteert wel vaker met een aangepaste interface voor de Play Store. Soms worden de aanpassingen na verloop van tijd uitgerold naar een breder publiek, soms worden ze voortijdig geschrapt.

Play Store zoeksuggesties

De kans dat deze aanpassing op termijn een breder publiek bereikt lijkt relatief groot. Google experimenteert al een tijdje met een vergelijkbaar design voor de suggesties bij Google Afbeeldingen. Gerelateerde termen worden daar voor sommige gebruikers sinds kort in gekleurde blokken getoond. Mogelijk wil Google dit systeem dus bij een groot aantal van zijn diensten uitrollen.

In de voorbije weken zijn er al talloze aanpassingen doorgevoerd aan het design van de Play Store. Zo is het overzicht van populaire apps aangepast en wordt er geëxperimenteerd met een interface gebaseerd op losstaande kaarten. Ook introduceerde het bedrijf een nieuw systeem voor het uitrollen van updates, waarbij het formaat van de updates kleiner gemaakt werd.

Opinie: De Play Store design-updates zijn niet genoeg

In de Play Store zijn inmiddels meer dan twee miljoen Android-apps te vinden. Ook films, muziek, boeken en andere multimedia worden via de app verkocht.

Lees het laatste nieuws over de Play Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu