PlayMemories Online beschikbaar in Nederland, bijna onbeperkte online opslagdienst voor foto’s

Gijs Ettes
30 september 2013, 11:21
1 min leestijd
PlayMemories Online beschikbaar in Nederland, bijna onbeperkte online opslagdienst voor foto’s
playmemories online

Sony heeft zijn PlayMemories Online-clouddienst beschikbaar gemaakt in Nederland. De online opslagdienst voor foto’s en video’s biedt een bijna onbeperkte opslag.

Er gelden namelijk wel enkele beperkingen voor die gratis online opslag. Zolang je je foto’s laat verkleinen tot een breedte van 1920 pixels is de opslag daadwerkelijk onbeperkt. Maar, voor video’s en niet verkleinde foto’s is een niet verkeerde 5GB aan online opslagcapaciteit aanwezig.

Lees verder na de advertentie.

Sony heeft daarnaast bekendgemaakt dat er een nieuwe All Sync-functie naar de PlayMemories Online-app komt, maar deze functie – die ervoor moet zorgen dat je foto’s automatisch online worden opgeslagen – is nog niet terug te vinden in de Google Play-app van de PlayMemories Online-dienst. Deze functie wordt volgens een medewerker van Sony eind oktober middels een update toegevoegd.

Wat betreft functionaliteit lijkt de PlayMemories Online Android-app enorm op diensten zoals Google Drive. Je selecteert simpelweg de foto’s of video’s die je wilt uploaden en vervolgens staan die foto’s in je online opslag, die logischerwijs is te raadplegen vanuit de app zelf, maar ook via de PlayMemories Online-website.

Download: PlayMemories Online (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu