PlayStation Suite komt binnenkort naar niet Sony-apparaten toe

Redactie
21 oktober 2011, 16:58
1 min leestijd
PlayStation Suite komt binnenkort naar niet Sony-apparaten toe
PlayStation Suite komt binnenkort naar niet Sony-apparaten toe

Sony is in gesprek met andere fabrikanten om de PlayStation Suite, die het mogelijk maakt om PlayStation games op Android te spelen, te licenseren. Vooralsnog is de PlayStation Suite alleen te gebruiken op de Xperia Play en de twee Sony-tablets. Als de deals doorgaan zou het betekenen dat PlayStation-games voor het eerst in de geschiedenis op officiële wijze op apparaten te spelen zullen zijn die niet door Sony gemaakt worden.

Volgende maand komt de PlayStation Suite SDK pas voor het eerst beschikbaar. Dan kunnen ontwikkelaars spellen (en andere apps) maken of optimaliseren voor de apparaten met de PlayStation Suite. Naast het ontwikkelen voor Android-apparaten zal de PlayStation Suite ook te vinden zijn op de nieuwe PSP: de PS Vita.

Lees verder na de advertentie.

Dat Sony met andere fabrikanten in gesprek is voor de PlayStation Suite is goed nieuws voor gamers. De laatste tijd komen steeds meer Android-games (tijdelijk) exclusief uit voor de Sony Ericsson Xperia Play. Dat is goed als je die telefoon ook daadwerkelijk hebt, maar het merendeel heeft toch een andere Android-telefoon. Sinds deze week is de PlayStation Store ook beschikbaar op de Sony Tablet S in een beperkt aantal landen, maar het totale aantal Android-apparaten om (tijdelijk) exclusieve games als FIFA 12 en Lode Runner X te spelen is nog altijd vrij weinig.

Bron: All Things D

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu