PlayStation Suite SDK beschikbaar vanaf november

PlayStation Suite SDK beschikbaar vanaf novemberSony Computer Entertainment heeft aangekondigd dat vanaf november de PlayStation Suite SDK beschikbaar zal zijn voor ontwikkelaars. Hiermee kunnen games worden gemaakt voor Android-apparaten met de de PlayStation Suite zoals de Xperia Play en de nog uit te komen Sony Tablet S en de Sony Tablet P. Ook kunnen games worden ontwikkeld voor de PS Vita, de opvolger van de PSP, die pas in 2012 in Europa te koop zal zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Met de PlayStation Suite SDK kunnen games worden ontwikkeld in C#. Met de software developers kit wil Sony niet alleen gameproducenten aanspreken, maar hoopt ze ook dat andere soorten applicaties worden ontwikkeld. Ontwikkelde applicaties kunnen pas vanaf de lente van 2012 worden aangeboden in de PlayStation Store. Sony moet haar downloadwinkel eerst nog aanpassen om de nieuwe apps ook daadwerkelijk aan te kunnen bieden.

Het aantal Android-apparaten met de PlayStation Suite is nu nog vrij beperkt. Zo is alleen de Sony Ericsson Xperia Play te koop met de downloadwinkel van Sony. De Sony Tablet S en de Sony Tablet P die later dit jaar uitkomen moeten beide PlayStation gaming mogelijk maken op de tablet. Sony is van plan om in de toekomst meer apparaten van het PlayStation-certificaat te voorzien.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.