De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

PlayStation Suite SDK beschikbaar vanaf november

Redactie
15 september 2011, 19:17
1 min leestijd
PlayStation Suite SDK beschikbaar vanaf november
PlayStation Suite SDK beschikbaar vanaf november

Sony Computer Entertainment heeft aangekondigd dat vanaf november de PlayStation Suite SDK beschikbaar zal zijn voor ontwikkelaars. Hiermee kunnen games worden gemaakt voor Android-apparaten met de de PlayStation Suite zoals de Xperia Play en de nog uit te komen Sony Tablet S en de Sony Tablet P. Ook kunnen games worden ontwikkeld voor de PS Vita, de opvolger van de PSP, die pas in 2012 in Europa te koop zal zijn.

Met de PlayStation Suite SDK kunnen games worden ontwikkeld in C#. Met de software developers kit wil Sony niet alleen gameproducenten aanspreken, maar hoopt ze ook dat andere soorten applicaties worden ontwikkeld. Ontwikkelde applicaties kunnen pas vanaf de lente van 2012 worden aangeboden in de PlayStation Store. Sony moet haar downloadwinkel eerst nog aanpassen om de nieuwe apps ook daadwerkelijk aan te kunnen bieden.

Lees verder na de advertentie.

Het aantal Android-apparaten met de PlayStation Suite is nu nog vrij beperkt. Zo is alleen de Sony Ericsson Xperia Play te koop met de downloadwinkel van Sony. De Sony Tablet S en de Sony Tablet P die later dit jaar uitkomen moeten beide PlayStation gaming mogelijk maken op de tablet. Sony is van plan om in de toekomst meer apparaten van het PlayStation-certificaat te voorzien.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu