De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Plex krijgt Chromecast-ondersteuning, streamen lokale media eindelijk mogelijk

Redactie
11 december 2013, 7:57
1 min leestijd
Plex krijgt Chromecast-ondersteuning, streamen lokale media eindelijk mogelijk
Plex Chromecast

Eindelijk. Plex, één van de beste mediacenterdiensten, heeft Chromecast-ondersteuning aan zijn apps toegevoegd. Dat maakt Plex op zijn blog bekend. Door de Plex Chromecast-ondersteuning wordt het voor bezitters van de hdmi-stick van Google mogelijk om, eindelijk, lokale content naar hun tv te streamen. Plex, dat onder andere video’s, foto’s en muziek ondersteunt, kan middels de app met de Chromecast verbinden en op eenzelfde manier als Netflix content naar de tv streamen.

Lees verder na de advertentie.

Plex Chromecast

Vooralsnog is de Plex Chromecast-ondersteuning alleen beschikbaar voor video’s, maar dit wordt volgens Plex snel uitgebreid met foto’s en muziekbestanden. Ook kunnen enkel PlexPass-gebruikers van de Chromecast-optie gebruikmaken. Dit kost 4 dollar (2,9 euro) per maand. Als lange Plex-gebruiker kan ik melden dat het abonnement absoluut geen overbodige luxe is: Plex updatet zijn apps vaak, is er snel bij met nieuwe features als de Chromecast en biedt uitstekende hulp.

PlexPass-gebruikers kunnen door hun lokale media bladeren en op de Chromecast-knop drukken om het betreffende bestand naar hun tv te streamen. Als een video wordt gestreamd, kun je middels de snelle opties in de notificatiebalk de video besturen, zoals pauzeren of het geluid aanpassen. Om Plex in combinatie met de Chromecast te gebruiken, is het noodzakelijk dat je eerst de mediacenter-software van Plex op je pc of Mac installeert.

Naast Plex zijn ook een reeks andere apps aan Chromecast toegevoegd, waaronder VEVO, RealPlayer Cloud, aVia en Revision 3. De gehele lijst is hier te zien.

Lees meer over de Chromecast

Download: Plex for PlexPass (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu