De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Mediacenterdienst Plex is gehackt: verander je wachtwoord

Redactie
3 juli 2015, 8:01
1 min leestijd
Mediacenterdienst Plex is gehackt: verander je wachtwoord

De populaire mediacenterdienst Plex is gehackt, en er zijn e-mailadressen en wachtwoorden buitgemaakt. De hacker eist losgeld van Plex, en als ze geen 9,5 bitcoins betalen dan publiceert de hacker alle gestolen informatie.

Lees verder na de advertentie.

Phandroid ontdekte dat de hacker losgeld vraagt. De 9,5 bitcoins is ongeveer gelijk aan 2160 euro. Het is vooralsnog onduidelijk of Plex dit bedrag heeft betaald. Wel meldt de dienst dat iedereen die een Plex.tv-account aan zijn Plex-profiel heeft gekoppeld, zijn of haar wachtwoord direct moet veranderen. Degenen die dit hebben gedaan en Plex gebruiken, kunnen de dienst niet opstarten zonder eerst hun wachtwoord aan te passen.

Plex is gehackt

De hacker heeft ingebroken bij de Plex-servers van hun blog en forum, maar de software is niet gekraakt. Door in te breken op de servers van Plex zijn e-mailadressen, versleutelde wachtwoorden, ip-adressen en privéberichten binnen het forum buitgemaakt. De wachtwoorden zijn versleuteld via hashes en salts, waardoor het lastig is om deze wachtwoorden te kraken. Desalniettemin raadt Plex de getroffen gebruikers – gebruikers die hun Plex.tv-account aan hun Plex-account hebben gekoppeld – aan om hun wachtwoord aan te passen.

Plex kan het beste worden omschreven als de Netflix voor lokale video’s.  De dienst wordt voornamelijk gebruikt om gedownloade films en series te indexeren en op andere apparaten beschikbaar te maken. Je kunt zelf kiezen welke mappen door de dienst geïndexeerd moeten worden. Deze mappen kun je vervolgens een naam geven, zoals `Films` of `Series`, die vervolgens een overzicht met alle in de map beschikbare content laten zien. Plex voegt zelf informatie aan de betreffende content toe waardoor het overzicht van films en series zeer aangenaam en compleet oogt.

Bron: Phandroid
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu