De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip! Plex Chromecast-streaming nu helemaal gratis beschikbaar

Redactie
14 maart 2014, 9:31
2 min leestijd
Tip! Plex Chromecast-streaming nu helemaal gratis beschikbaar
plex update

Door de laatste Plex update wordt het ook voor niet-PlexPass-gebruikers (en daarmee dus niet-betalende gebruikers) mogelijk om lokale content via de mediacenterdienst naar de Chromecast te streamen. Dat laat Plex aan AndroidPlanet weten. De Chromecast-feature, waarmee gebruikers van Plex lokale films, series, foto’s en muziekbestanden naar de tv kunnen streamen, is daarmee voor het eerst beschikbaar voor gratis gebruikers van Plex, waardoor iedereen van de fijne feature gebruik kan maken.

Meer weten over de mediacenterdienst in combinatie met Googles hdmi-stick? Lees dan ons uitgebreide Plex Chromecast artikel.

Lees verder na de advertentie.

Plex update: wat nog meer?

Naast de voor iedereen beschikbare Chromecast-feature is ook de verbinding met de Chromecast verbeterd, kunnen gebruikers voortaan de grootte van de ondertiteling aanpassen en zijn er een reeks andere bugfixes doorgevoerd. Eerder voerde Plex ondersteuning voor foto’s en muziek toe aan de officiële Android-app van Plex.

Plex is een mediacenterdienst die content van één apparaat (bijvoorbeeld je pc of laptop) op verschillende apparaten beschikbaar maakt. De dienst wordt voornamelijk gebruikt om films en series te indexeren en via andere apparaten af te spelen. Je kunt zelf kiezen welke mappen door de dienst geïndexeerd moeten worden.

De mappen kun je een naam geven, zoals ‘Films’ of ‘Series’, die vervolgens een overzicht met alle in de map beschikbare content laten zien. Plex voegt zelf informatie aan de betreffende content toe waardoor het media-overzicht van films en series zeer aangenaam en compleet oogt – net zoals bij Netflix, bijvoorbeeld.

Lees meer over de Chromecast

Een Chromecast kopen kan al in Nederland. Lees ook het laatste nieuws over de Chromecast.

Download

Plex komt beschikbaar in twee app-versies: de gratis app voor betaalde gebruikers, en een betaalde app voor gratis gebruikers. Laatstgenoemde kan voortaan naar de Chromecast streamen. Met de PlexPass-app was dit al langer mogelijk.

Download: Plex for Android (3,64 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu