Pocket-app straks ook beschikbaar voor smartwatches met Android Wear

Gijs Ettes
22 maart 2014, 9:52
2 min leestijd
Pocket-app straks ook beschikbaar voor smartwatches met Android Wear
AndroidWear Pocket-app

De app Pocket, waarmee het mogelijk is om artikelen, video`s en foto`s te bewaren om op een later moment te bekijken, komt ook naar Android Wear. Pocket meldt op zijn site dat de functie ‘Save to Pocket’ ook beschikbaar zal worden voor smartwatches die gebruikmaken van Googles nieuwe besturingssysteem voor wearables. In het prototype van de functie (zie hiernaast) is te zien hoe gebruikers een melding van een nieuw artikel zouden kunnen krijgen en hoe simpel het is om dit toe te voegen aan Pocket. Vervolgens kan het volledige stuk op een later moment op een ander apparaat worden gelezen.

Vooralsnog is de Pocket-app voor Android Wear echter nog in ontwikkeling, dus het is goed mogelijk dat deze er uiteindelijk anders uit gaat zien. De ontwikkelaars geven aan de ontwerpprincipes van Android Wear nauwgezet te volgen, zodat Pocket straks qua design en functionaliteit perfect past in Android Wear. Daarnaast zijn er stukken broncode op GitHub geplaatst, zodat ontwikkelaars met het prototype aan de slag kunnen.

Lees verder na de advertentie.

De Motorola Moto 360 is – samen met de LG G Watch – de eerste smartwatch die gebruikmaakt van Android Wear. De smartwatch ziet eruit als een normaal horloge, maar kan véél meer dan dat. Middels subtiele meldingen kun je direct op je pols zien wie je mailt of belt, wanneer je volgende afspraak plaatsvindt en wat er op sociale media allemaal gezegd wordt.

Het is ook mogelijk om het slimme horloge te bedienen middels stemcommando`s. Zeg `Ok, Google` en stel een vraag en de Moto 360 voorziet je van de juiste informatie over bijvoorbeeld het weer, sportuitslagen en agenda-afspraken. Daarnaast kun je alarmen inschakelen en notities maken. Android Wear maakt gebruik van de functionaliteiten van Google Now, zodat je op het juiste moment van relevante informatie wordt voorzien.

Lees meer over de beste Android smartwatches en welke je moet hebben!
Check ook ons overzicht met de beste Android Wear apps!

Laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu