Pocket TV maakt van je HD-televisie een Smart TV met Android

Redactie
2 juli 2012, 10:46
1 min leestijd
Pocket TV maakt van je HD-televisie een Smart TV met Android
Pocket TV

De Pocket TV is een apparaatje dat je kunt aansluiten op de HDMI-poort van je HD-televisie, om er een op Android werkende Smart TV van te maken. Hierdoor betaal je een stuk minder dan normaal voor een televisie die onder andere Android-applicaties en videobestanden kan afspelen. De makers van de Pocket TV zamelen op het moment geld in via Kickstarter.

Je sluit de Pocket TV rechtstreeks aan op de HDMI-poort van je televisie. Het accessoire is dan ook niet veel groter dan een USB-stick. Op de achterkant zit ook een USB-poort, waarmee je bijvoorbeeld een externe harde schijf, een muis of een toetsenbord kunt aansluiten. Een Micro SD-slot laat je een SD-kaartje als opslag gebruiken. Het apparaat heeft een Cortex A9 processor met 1 GHz aan snelheid en 512 MB RAM.

Lees verder na de advertentie.

De Pocket TV maakt gebruik van Android 4.0 en kan worden geleverd met twee verschillende afstandsbedieningen: een simpele infrarood-afstandsbediening genaamd de IR Remote en de Air Remote, een luxere variant met onder andere een toetsenbord. Heb je een Android-telefoon of een iPhone, dan kun je deze ook als afstandsbediening gebruiken.

Door 125 dollar aan het project op Kickstarter te doneren, ben je er van verzekerd dat je in oktober een Pocket TV krijgt toegestuurd. Hierbij krijg je de standaard IR Remote. Wil je een Air Remote, dan moet je minstens 150 dollar doneren. Het geld wordt pas van je creditcard afgeschreven wanneer het project over een week wordt afgerond. De makers moeten dan het minimumbedrag van 100.000 dollar hebben ingezameld, maar zitten daar inmiddels al fors overheen met meer dan 360.000 dollar.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu