Pocketbook presenteert e-reader met Android

Redactie
22 augustus 2010, 17:15
1 min leestijd
Pocketbook presenteert e-reader met Android

Op zoek naar een e-reader met Android als besturingssysteem? Misschien is de e-reader van PocketBook wat voor jou. Het bedrijf brengt vijf modellen uit tijdens de IFA in september, waaronder de goedkopere ProBook 602 en 902, en de geavanceerde ProBook 603 en 903. Deze modellen draaien niet op Android, maar op een Linux-gebasseerd besturingssysteem. Het vijfde model – de PocketBook IQ – komt in drie kleuren en draait wel op Android, namelijk versie 2.0.

De PocketBook IQ heeft een zeven inch TFT-kleurenscherm, WiFi, Bluetooth en toegang tot de eigen boekenwinkel van PocketBook: www.bookland.net.

Lees verder na de advertentie.

Natuurlijk is het mogelijk om met de PocketBook IQ boeken te lezen, maar het scherm is niet gemaakt van elektronisch papier, zoals bijvoorbeeld de Kindle. Het is dus de vraag of de PocketBook IQ wel een e-reader genoemd mag worden, of dat het een tabletcomputer is. Ook de iPad functioneert als e-reader, maar ook dit apparaat heeft een beeldscherm met pixels, en er is dus geen digitale inkt te zien.

Onlangs reviewden we de Entourage eDGe, een e-reader en tabletcomputer in één. We waren niet zo te spreken over het apparaat, maar wellicht valt de PocketBook IQ meer in de smaak!

Via: Talk Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu