‘Pocophone Poco X2 wordt opvolger van populaire Pocophone F1’ – update

Poco staat inmiddels op eigen benen, zo werd vorige week al bekend. Het enige toestel wat is uitgebracht onder de Poco-merknaam is de bekende Pocophone F1. De opvolger gaat volgens geruchten ‘Poco X2’ heten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Pocophone Poco X2-teaser

Update 24-01-2019 11.00:De opvolger van de Pocophone F1 zal in februari 2020 worden gepresenteerd, zo heeft de Indiase tak inmiddels op Twitter laten weten.

Oorspronkelijk bericht 23-01-2019 09.22:Gisteren hield de Indiase tak van Pocophone een event, waarbij verwacht werd dat de opvolger van Pocophone F1 gepresenteerd zou worden. Dat was helaas niet het geval, wat betekent dat we nog even moeten wachten.

Wel werd de opvolger geteased met behulp van verschillende video’s. Verschillende knappe koppen hebben die video’s verder uitgeplozen en een aanwijzing gevonden over de naam. De opvolger van de F1 zou geen F2 gaan heten, maar ‘Poco X2’.

Pocophone Poco X2

Specificaties Pocophone X2

De Poco X2 zou een rebranded Redmi K30 zijn. Dat toestel is eerder al uitgebracht op de Chinese markt en bevat de Snapdragon 730G-chip. Het scherm heeft een diagonaal van 6,67 inch en resolutie van 2400 bij 1080 pixels. Daarbij gaat het om een paneel met een verversingsfrequentie van 120Hz.

Er zijn vier camera’s aanwezig op de achterkant, waaronder de primaire variant van  64 megapixel. Daarnaast is een macrolens, groothoeklens en dieptesensor aanwezig. Filmen kan in een 4K-resolutie met 30 frames per seconde.

Xiaomi Redmi K30

Een vingerafdrukscanner is aanwezig, net zoals een koptelefoonaansluiting. De accu is een 4500 mAh-variant en is snel op te laden. Tot slot zijn er verschillende varianten verkrijgbaar qua opslag en werkgeheugen. De K30 draait op Android 10 met de MIUI 11-schil daaroverheen.

Beschikbaarheid Poco X2

Wanneer we de Poco X2 precies gaan zien, is nog onbekend. Daarbij is het nog de vraag of het toestel verschijnt op de Europese markt. Aangezien de eerste Pocophone hier ook is verschenen, lijkt die kans vrij groot.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.