Populaire app Podcast Addict verwijderd uit Play Store (update)

Erwin Vogelaar
15 januari 2016, 15:22
2 min leestijd
Populaire app Podcast Addict verwijderd uit Play Store (update)

De populaire podcast-app Podcast Addict is door Google van de Play Store verwijderd. De app zou seksueel expliciet materiaal bevatten.

Lees verder na de advertentie.

Podcast Addict verwijderd

Om de Play Store netjes te houden kan Google plots een app verwijderen en een brief aan de makers sturen om uit te leggen waarom dit is gebeurd. Deze keer is het de beurt aan podcast-app Podcast Addict. In een bericht op de Facebook-pagina van de app wordt verbazing geuit over de reden die Google heeft opgegeven. De app zou namelijk seksueel expliciet materiaal bevatten.

Podcast Addict verwijderd

In het Facebook-bericht laat maker Xavier Guillemane weten het niet met die reden eens te zijn: “Zoals elke app dat content van derde partijen laat zien, geeft ook Podcast Addict de mogelijkheid om expliciet seksuele content te zien/kijken/luisteren. Net als elke webbrowser, podcast-app, nieuws-app, zoekmachine..”.

De app is één van de bekendste podcast-apps in de Play Store. Met 4 miljoen downloads, 175.000 reviews en een gemiddelde rating van 4,6/5 is het niet bepaald een kleintje. Volgens Podcast Addict gebruiken per dag 500.000 mensen de app om met elkaar een miljoen podcast-afleveringen te luisteren. Podcast Addict gaat uiteraard tegen de beslissing van Google in.

Podcast apps

Podcast Addict is geen app die het moet hebben van het uiterlijk en het is ook nog eens niet makkelijk te gebruiken. Waarom is het dan zo populair? Onder andere door de opties. Zo is het mogelijk om in allerlei verschillende netwerken te zoeken naar podcast-afleveringen.

Andere goede podcast-apps in de Play Store zijn onder andere het uitstekende Pocket Casts met een hoop opties voor speellijsten en afspeelmogelijkheden. Ook met Overcast, Castro, Doggcatcher en Stichter heb je uitstekende apps te pakken. De kans is echter groot dat Podcast Addict binnenkort gewoon weer in de Play Store te vinden is.

Update: Podcast Addict is inmiddels weer gewoon in de Play Store te downloaden. Op Facebook laat de maker weten dat het probleem zat in de trending/nieuw/top podcast-lijsten. Daar stond een podcast in met een getekend naakt lichaam als artwork.

Download Podcast & Radio Addict in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu