Ontdekt: Pokémon GO voor Android Wear in de maak

Thomas Haenen
12 september 2016, 12:02
2 min leestijd
Ontdekt: Pokémon GO voor Android Wear in de maak

Pokémon GO voor Android Wear verschijnt mogelijk sneller dan verwacht. In de broncode van de laatste update zijn verwijzingen te vinden naar de nieuwe versie.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Android Wear

Niantic bracht dit weekend een nieuwe versie uit van Pokémon GO, met verschillende kleine aanpassingen en verbeteringen. De meest opvallende feature lijkt de ontwikkelaar echter voor een later moment te bewaren, zo ontdekte PokemonGoHub. In de broncode van de update zijn verwijzingen opgedoken naar een Android Wear-versie van de populaire game. Dat suggereert dat het spel straks ook werkt op een groot aantal smartwatches.

android wear 2.0 aangekondigd

In de broncode staat een nieuw project dat ‘pokemongoplus’ heet en verwijst naar Android Wear. De code zou als compleet en klaar voor release gemarkeerd zijn. De Android Wear-versie van de app zal via bluetooth communiceren met je smartphone. Daarvoor hoeft Pokémon Go niet open te staan op je smartphone, want de app kan informatie op de achtergrond doorgeven.

Ook zou de app werken met vrijwel elk Android Wear-apparaat, ongeacht de vormfactor of het schermformaat. De broncode detecteert de specificaties van de wearable en past de app er vervolgens op aan. Gebruik je bijvoorbeeld de ronde Moto 360, dan zorgt de app ervoor dat alle informatie gewoon goed in beeld komt.

Pokémon GO op de Apple Watch

Wanneer Pokémon GO Android Wear uitrolt is nog onduidelijk. Het bedrijf maakte vorige week nog bekend dat het werkt aan een versie van Pokémon Go voor Apple Watch. Die versie is vanaf eind dit jaar beschikbaar en de ontwikkelaar leek te suggereren dat Apple de primeur heeft. Mogelijk verschijnt de Android Wear-versie dus pas na de Apple Watch-versie.

Deze versie kent enkele beperkingen ten opzichte van de volledige game. Zo kun je niet een volledig gevecht voeren op je smartwatch en zie je net wat minder informatie. Wel krijg je bijvoorbeeld continu een stappenteller in beeld, die je laat zien hoeveel je nog moet lopen om een ei uit te broeden. Ook wordt de speler op de hoogte gehouden over Pokémon en Pokéstops in de buurt.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu