Pas op: verkeerde apk-bestand Pokémon GO bevat malware

Erwin Vogelaar
10 juli 2016, 10:06
2 min leestijd
Pas op: verkeerde apk-bestand Pokémon GO bevat malware

We raden niet vaak aan om een apk-bestand te downloaden in verband met de veiligheid van je toestel, maar voor een game als Pokémon GO maken we  een uitzondering. Toch moet je goed uitkijken.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO APK

Elke keer als we schrijven over nieuwe malware voor Android-toestellen, raden we aan om enkel apps te downloaden uit de Play Store. Dan weet je vrijwel zeker dat je geen troep binnenhaalt die schade kan doen. Toch kunnen Nederland en België soms hopeloos achterlopen op de rest van de wereld als het gaat om de uitrol van nieuwe apps. Dit is nu ook het geval met de game Pokémon GO, die je nu nog alleen kunt spelen door het apk-bestand te installeren.

pokemon go apk

Daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Als je nu buiten een wandeling gaat maken, is de kans vrij groot dat je spelers tegenkomt die Pokémon aan het zoeken zijn en langs de belangrijke culturele locaties in de omgeving lopen om Pokéballs te verzamelen. Uiteraard zien kwaadwilligen de populariteit en proberen ze via deze weg malware op je toestel te zetten door vermomde apk-bestanden van Pokémon GO aan te bieden. Door het installeren van deze malware, zou je de makers ervan volledige controle over je toestel kunnen geven.

In ons artikel over Pokémon GO stuurden je door naar website APK Mirror en dat is een relatief veilige optie. Als je de Pokémon GO-apk wil downloaden, is dat de plek waar je het kunt doen. APK Mirror heeft namelijk een beveiliging ingesteld. Een apk-bestand met een handtekening waarvan niet geverifieerd kan worden dat het van de ontwikkelaar komt, komt niet op de site te staan. Hierdoor kan de specifieke malware die in het foute apk-bestand  zit niet op APK Mirror gepubliceerd worden.

Pokémon GO Nederland

Mogelijk wacht je op de officiële release van Pokémon GO in de Play Store, maar er is er een kans dat je dan best een tijdje moet wachten. De servers die de game draaiende houden zijn namelijk overbelast. Eerst wil gamemaker Niantic deze problemen verhelpen, voordat de verdere wereldwijde uitrol doorgezet wordt.

Bron: Proofpoint
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu