De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Augmented reality-game Pokémon Go in 2016 naar Android

Redactie
10 september 2015, 10:58
2 min leestijd
Augmented reality-game Pokémon Go in 2016 naar Android

Pokémon viert in 2016 zijn 20ste verjaardag en het bedrijf achter de populaire serie en games is van plan dat groots te vieren. The Pokémon Company heeft bekendgemaakt onder meer Pokémon Go uit te brengen voor Android.

Lees verder na de advertentie.

Niantic, bekend van onder andere Ingress, ontwikkelt Pokémon Go in samenwerking met The Pokémon Company en Nintendo. Hoewel de laatste lange tijd  gezegd heeft niet over te willen stappen naar mobiele games lijkt hier dan toch verandering in te komen.

Discover Pokémon in the Real World with Pokémon GO!

Pokémon Go in het alledaagse leven

Pokémon Go werkt net even iets anders dan vorige Pokémon-games. Pokémon wordt namelijk naar de werkelijkheid gebracht door de integratie van van augmented reality in de game. De makers willen de spelers hierdoor een levensechte ervaring meegeven. Het vangen van Pokémon of het vechten  met andere trainers vindt met deze game in de werkelijkheid en over de hele wereld plaats.  Zo is het mogelijk om Bulbasaur te vangen in Tokyo op het Shunjuku-treinstation, terwijl je bij de Eiffeltoren in Parijs tegen Pickachu aan kunt lopen. Een ontwikkeling die Ash’ zijn wereld nog iets dichterbij brengt.

Een nieuwe accessoire, de Pokémon Go Plus, moet deze beleving tot stand brengen. Het apparaat werkt met behulp van bluetooth en zal oplichten of vibreren om je er van bewust te maken dat er een Pokémon in de buurt is.  De Pokémon Go Plus is ten alle tijden met je mee te dragen, bijvoorbeeld om de pols of aan de kleding, en maakt het mogelijk handelingen in het spel uit te voeren zonder je telefoon.  Over hoe het spel er verder uit komt te zien is nog weinig bekendgemaakt door The Pokémon Company.

Pokémon Go downloaden

Pokémon Go is in 2016 gratis te downloaden, hoewel er wel in-app aankopen in de game zullen komen. Voor welke prijs de Go Plus verkocht zal worden is nog onbekend. De precieze releasedatum is nog niet bekend, al weten we wel dat de game ook voor iOS beschikbaar wordt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu