Pokémon GO laat je binnenkort vriendjes worden met een Pokémon

Erwin Vogelaar
3 september 2016, 18:55
2 min leestijd
Pokémon GO laat je binnenkort vriendjes worden met een Pokémon

Het nieuwe Pokémon GO buddy-systeem laat je vriendjes worden met een Pokémon. Deze functie wordt binnenkort als update toegevoegd aan de app.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Buddy

Pokémon GO-maker Niantic heeft de volgende update voor Pokémon GO aangekondigd. Het gaat mogelijk worden om een Pokémon GO buddy aan te wijzen, die met je mee gaat lopen op jacht naar andere Pokémon. Hierdoor kun je extra beloningen verdienen. De belangrijkste beloning is dat je candy krijgt voor die Pokémon, terwijl je op dit moment alleen candy kunt krijgen door het vangen van Pokémon of het broeden van eieren. Aangezien je candy nodig hebt om je beestjes te evolueren, kan het nu lastig zijn om zeldzame Pokémon naar het volgende niveau te brengen.

De Pokémon die je aanwijst als buddy is niet permanent, zoals Ash en Pikachu. Je kunt wanneer je wil van buddy wisselen, zodat je voor die andere Pokémon candy kunt gaan verdienen. Dit is handig als je op jacht bent naar specifieke evoluties om je Pokédex op te vullen. Het beestje dat je kiest zal als plaatje naast je avatar staan tijdens het spelen.

pokémon go buddy

Appraisal

In de vorige update voor Pokémon GO is er een Appraisal-systeem toegevoegd. Je kunt met deze functie je Pokémon laten beoordelen door je teamleider, die vertelt je hoe sterk je Pokémon is en of het beestje toevallig uitzonderlijk klein of juist groot is.

Spelers zijn echter nog steeds geërgerd dat ze nog geen bijzondere Pokémon in de buurt kunnen vinden. Niantic heeft begin augustus een Nearby-functie aangekondigd, maar deze is nog steeds niet wereldwijd uitgerold, waardoor spelers voornamelijk geluk moeten hebben dat ze de juiste beestjes tegenkomen. Het buddy-systeem gaat het in ieder geval makkelijker maken om candy te verzamelen. Het is echter nog niet bekend wanneer de update uitgerold wordt.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu