De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Dit is waarom je geen Pokémon GO cheats wil gebruiken

Erwin Vogelaar
24 mei 2017, 20:34
2 min leestijd
Dit is waarom je geen Pokémon GO cheats wil gebruiken

Mensen die Pokémon GO cheats gebruiken, lopen tegen een straf van Niantic aan. Deze straf is niet direct duidelijk, maar heeft toch grote gevolgen.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO cheats

Pokémon GO-maker Niantic heeft al meerdere keren gewaarschuwd dat spelers geen cheats mogen gebruiken. Nu heeft het bedrijf een slimme, maar gemene manier bedacht om cheaters te straffen. Verschillende spelers zeggen namelijk een ‘schaduwban’ te hebben. Dit betekent dat ze de game gewoon kunnen blijven spelen, maar dat er veel minder bijzondere Pokémon opduiken. Spelers zonder waarschuwing zien bijvoorbeeld op een specifieke locatie een grote variatie aan beestjes, terwijl spelers met een schaduwban daar alleen simpele pidgeys, ratata’s enzovoort tegenkomen.

pokémon go cheats

Deze manier van straffen is nog niet door Niantic zelf bevestigd. Spelers zijn er echter van overtuigd dat dit een bewuste methode is om cheaters ervan te weerhouden cheats te gebruiken. Op Reddit staat er een lijst met Pokémon die spelers met een schaduwban wel en niet kunnen vangen.

De timing om juist nu cheaters in Pokémon GO tegen te gaan is niet voor niets. De game viert bijna zijn eerste verjaardag en dan duiken waarschijnlijk eindelijk de Legendarische Pokémon op waar spelers al zo lang op wachten. Denk aan de zeldzame Mewtwo en Zapdos. Dit zijn bijzondere monsters die je niet zomaar te pakken krijgt. Cheats maakt het vangen van deze Pokémon makkelijker.

Wat valt er onder cheaten?

Onder cheaten valt volgens Niantic onder andere het gebruik van gewijzigde of niet-officiële software voor Pokémon GO. Ook als je meerdere accounts gebruikt, je account deelt of verkoopt ben je een cheater. Gebruik je middelen om je locatie aan te passen, in plaats van fysiek er naartoe te gaan? Ook dan ben je onjuist bezig. Zelfs het gebruik van kaarten om te zien waar Pokémon opduiken mag niet.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Bron: Kotaku
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu