De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Niantic werkt aan Pokémon GO events, ruilen en meer

Thomas Haenen
19 september 2016, 10:29
2 min leestijd
Niantic werkt aan Pokémon GO events, ruilen en meer

De ontwikkelaars van Pokémon GO hebben een tipje van de sluier opgelicht over wat we de komende maanden kunnen verwachten. Onder andere evenementen zouden hoog op het verlanglijstje van Niantic staan.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO events

Pokémon GO is inmiddels zo’n twee maanden oud maar ontwikkelaar Niantic heeft in de tussentijd niet stilgezeten, aldus ceo John Hanke in een interview met Recode. Hanke zegt dat zijn team sinds de release vrijwel geen rust heeft gehad en dat er inmiddels hard wordt gewerkt aan nieuwe features. Verschillende toevoegingen aan de populaire game zouden op de planning staan.

Zo zijn Pokémon GO events iets wat Niantic graag aan het spel zou toevoegen. Ingress, het vorige spel van de ontwikkelaar, beschikte ook al over evenementen. Op gezette tijden werden spelers gevraagd om in zo groot mogelijke groepen samen te komen om een missie te voltooien. Lukte dat, dan waren er speciale items te verkrijgen.

pokemon go verbeteringen

De events zullen er “waarschijnlijk” komen, aldus Hanke, maar “we doen het alleen als we zeker weten dat we alle mensen die komen opdagen aan kunnen.” Aangezien er deze zomer soms honderden of zelfs duizenden mensen kwamen opdagen op onofficiële Pokémon GO evenementen, is dat geen onredelijk bezwaar van Niantic: zowel de servers als de fysieke locaties moeten het publiek wel aankunnen. De ontwikkelaar wil nog niet zeggen of legendarische Pokémon als Zapdos verspreid worden via deze evenementen.

Pokémon GO ruilen en vechten

Ook het ruilen van Pokémon staat op de planning, aldus Hanke. In vrijwel alle Pokémon-games kunnen spelers hun virtuele monsters met elkaar ruilen, maar in Pokémon GO behoort dat vooralsnog niet tot de mogelijkheden. De ontwikkelaar beloofde eerder deze zomer ook al een ruilfunctie, maar het is nog onbekend wanneer deze daadwerkelijk uitgerold wordt.

Over strijden tegen andere spelers is Niantic nog een stukje vager. Hanke zegt dat er intern veel gepraat wordt over de mogelijkheid, maar wordt niet veel concreter dan dat. De meeste Pokémon-games bieden je de mogelijkheid om tegen andere spelers te strijden, maar die optie ontbreekt nog in GO.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu