De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze 4 functies worden in de toekomst aan Pokémon GO toegevoegd

Lars Paymans
25 juli 2016, 12:00
3 min leestijd
Deze 4 functies worden in de toekomst aan Pokémon GO toegevoegd

Tijdens Comic-Con 2016 deed ontwikkelaar Niantic een boekje open over de toekomst van Pokémon GO. Daardoor weten we nu concreet aan welke vier nieuwe functies er hard wordt gewerkt om naar de app te brengen. We zetten ze hier op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO functies: 4 nieuwe op rij

CEO van Niantic John Hanke en moderator Chris Hardwick gaven tijdens een presentatie een kijkje in de toekomst van dit immens populaire spel. Dat de twee deze Pokémon GO functies benoemd hebben betekent overigens niet meteen dat we binnenkort deze updates al mogen verwachten. Eerst doet de ontwikkelaar zijn best om de servers zo stabiel mogelijk te krijgen en de basisfuncties soepel te laten lopen.

pokemon go functies

#1 Pokéstops uitgebreid naar Pokécenters

Pokéstops kunnen straks meer dan alleen voorwerpen geven. Hanke zegt enthousiast te zijn over de Lure-functie, waarmee je een half uur lang meer Pokémon naar een stop toe kunt laten komen door er een voorwerp op te plaatsen. “Het idee dat je een specifiek voorwerp op een Pokéstop kunt plaatsen willen we verder uitbreiden”, zo vertelt Hanke. Een van de manieren waarop dit kan is door Pokéstops op deze manier in Pokécenters te veranderen. De Pokémon van spelers die hierbij in de buurt komen worden hierdoor automatisch genezen. Deze Pokécenters lijken hoe dan ook hun weg naar de game te zullen vinden in de nabije toekomst.

Lees ook: 7 Pokémon GO-verbeteringen die het spel beter maken

#2 Pokémon fokken

Een stuk minder concreet is het plan van Niantic om Pokémon te fokken. Dit kennen we al jaren dankzij de Pokémongames voor de spelcomputers van Nintendo, maar zou een logische toevoeging aan Pokémon GO zijn. Door twee Pokémon te fokken kun je de kenmerkende eigenschappen ervan combineren met elkaar en een compleet nieuwe Pokémon krijgen. De uitleg van Hanke klonk echter redelijk vaag, wat kan betekenen dat dit plan nog niet erg ver uitgewerkt is en dus verder weg is dan andere Pokémon GO functies in dit lijstje.

#3 Nieuwe Pokémon uit andere generaties

Alle Pokémon die nu in Pokémon GO zitten zijn afkomstig uit de eerste generatie, maar dat zal niet altijd zo blijven. “We kijken er naar uit om meer Pokémon aan ons universum toe te voegen in de komende maanden en jaren”, bevestigt Hanke tijdens de Comic-Con presentatie. Dit betekent dat ook andere generaties aan het aanbod toegevoegd zullen worden, en je over een tijdje dus weer een nieuwe motivatie hebt om de deur uit te gaan en al deze nieuwe beestjes te vangen.

pokemon go functies

#4 Ruilen en trainen uitgebreid

Het was al bekend dat Niantic het mogelijk wil maken om Pokémon onderling te ruilen met vrienden en andere spelers, maar ook de manieren waarop je jouw team sterker kunt maken door ze te trainen zal verder worden uitgebouwd. De enige manier om dit nu te doen is via gyms en candy’s, maar als je toevallig buiten het bereik van een gym woont kan het al snel lastig worden om jouw favoriete wezentje sterker te maken. Laten we hopen dat dit betekent dat we het straks ook tegen elkaar op kunnen nemen in 1 tegen 1 Pokémongevechten.

De toekomst van Pokémon GO ziet er dus rooskleurig uit, al weten we natuurlijk niet wanneer we al deze nieuwe functies precies kunnen verwachten. Zoals gezegd worden eerst de basisfuncties verder uitgewerkt en zo stabiel mogelijk gemaakt, en de wereldwijde uitrol voltooid. De manier waarop mensen massaal naar buiten gaan om de game te spelen en andere mensen te ontmoeten is voor CEO Hanke in ieder geval een waanzinnig motivatiemiddel om het spel te blijven ontwikkelen.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu