‘Eén op de tien Nederlanders speelt Pokémon GO’

Wouter Nijsen
15 juli 2016, 10:23
1 min leestijd
‘Eén op de tien Nederlanders speelt Pokémon GO’

Uit onderzoek van Multiscope blijkt dat 10 procent van alle Nederlanders boven de 18 jaar Pokémon GO speelt. Hoewel de game nog niet in de Nederlandse Play Store, zijn dus al ruim 1,3 miljoen gebruikers met het spel aan de slag gegaan.

Lees verder na de advertentie.

1,3 miljoen Nederlandse Pokémon GO gebruikers

85 procent van de spelers geeft aan het spel dagelijks of zelfs meerdere keren per dag te spelen. Het spel is vooral populair omdat het nostalgie oproept en omdat het aanzet tot bewegen. Zes van de tien Nederlanders zegt dan ook speciaal te gaan wandelen om Pokémon GO te spelen.

Een grote groep mensen (9 procent) geven aan de game te gaan spelen zodra het officieel wordt uitgebracht in Nederland. Van de huidige gebruikers geeft 40 procent aan te denken de game nog een half jaar of langer te spelen.

pokemon-go-installeren-item

Pokémon GO downloaden

Pokémon GO downloaden is vooralsnog alleen mogelijk door handmatig het apk-bestand te downloaden en installeren. Op iOS moeten mensen iets meer moeite doen, door eerst een buitenlandse Apple ID aan te maken en hiermee in te loggen in de App Store. Instructies vind je in de tip op onze zustersite iPhoned over Pokémon GO installeren.

Ontwikkelaar Niantic verwacht de game snel uit te brengen in andere landen, waar Nederland hoogstwaarschijnlijk ook toe behoort. Een exacte releasedatum is echter onbekend. Eerder deze week werd het spel uitgebracht  in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, terwijl de game vanaf vandaag officieel in Italië, Spanje en Portugal beschikbaar is.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Bron: Multiscope
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu